Cauta


 
Baghete Gourmet Vieneze
 (Voturi: 6)

Timp de preparare: 100 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente (pentru 3 baghete):

340 g faina de grau tip 55;
7 g sare fina ;
5 g drojdie uscata;
30 g zahar pudra;
15 g lapte praf;

200 ml apa calda;
60 g unt;
1 ou (pentru glazura).

Umpluturi:
50 g bucati de fructe glazurate si cirese intregi glazurate;
1 lime;

50 g chipsuri de ciocolata neagra;
50 g zahar granulat;
1 lingura cu mix pudra din 4 condimente.







 






 


 

 

 


 

Baghete gourmet vieneze

 

Preparare

1. Scoateti untul din frigider inainte de a va pregati sa gatiti, pentru a se inmuia.

2. Incalziti apa (pana la aproximativ 40°C). In bolul mixerului amestecati faina cu sarea, zaharul, laptele praf si drojdia. Turnati apa calda, amestecati toate ingredientele, adaugati untul si framantati compozitia, pana obtineti un aluat omogen.

3. Acoperiti bolul cu un prosop textil si lasati aluatul sa creasca timp de 30 minute, la temperatura camerei, departe de curentii de aer.

4. Framantati aluatul din nou, pentru a elimina aerul din interior, apoi inpartiti-l in 3 bucati aproximativ egale. Intindeti fiecare bucata astfel incat sa aiba lungimea tavii de baghete.

5. Presarati fructele pe prima foaie, chipsurile si coaja de lime pe a doua foaie. Pe a treia foaie presarati pudra de condimente si jumatate din cantitatea de zahar.

6. Rulati fiecare foaie sub forma de cilindru si asezati-le in tava pentru baghete, pe care ati presarat anterior faina.

7. Puneti capacul tavii si lasati baghetele sa creasca timp de 20 minute, la temperatura camerei. Preincalziti cuptorul la 240°C.

8. Ungeti baghetele cu ou. Decorati prima bagheta cu cirese, pe cea cu umplutura de condimente cu zaharul ramas si lasati-o nedecorata pe cea cu umplutura de ciocolata. Faceti incizii egale si adanci pe suprafata fiecarei baghete.

9. Puneti capacul si coaceti timp de 25 minute. Scoateti capacul si lasati baghetele sa se rumeneasca in cuptor timp de 2 minute.

 

 

 

 

 

 

 


 
Baghete Gourmet Vieneze : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro