Cauta


 
Briose "Padurea Neagra"
 (Voturi: 7)

Timp de preparare: 45 - minute
Specific: German Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente (pentru 8 portii):

250 g ciocolata neagra (70%);
250 g unt;
2 linguri Kirsch;
225 g zahar;
2 boabe Tonka;

5 oua;
5 galbenusuri de ou;
50 g faina.

Pentru sosul de visine:
800 g visine din borcan;
4 linguri Kirsch.

Pentru crema de Mascarpone:
1 pastaie de vanilie;
250 g branza mascarpone;
50 ml lapte;
200 g smantana;
2 linguri Kirsch;
50 g zahar pudra.






 






 


 

 

 


 

Fondant Padurea Neagra

 

Preparare

1. Mai intai, trebuie sa pregatiti sosul de visine. Puneti visinele din compot intr-o sita si scurgeti siropul, pastrandu-l pentru mai tarziu. Puneti jumatate din cantitatea de visine intr-un bol. Turnati cantitatea de kirsch peste visinele din bol si lasati-le la marinat 20 minute. Dupa marinare, scurgeti siropul si lasati visinele de-o parte. Turnati zeama de kirsch peste siropul initial al visinelor si puneti compozitia la fiert, lasand-o sa scada pana obtineti un sirop gros. Introduceti visinele in sirop.

2. Pregatiti crema de mascarpone. Desfaceti pastaia de vanilie si scoateti semintele. Amestecati semintele de vanilie, impreuna cu branza mascarpone si laptele.

3. Amestecati smantana, cantitatea de kirsch si zaharul, folosind telul, pe viteza 6. Turnati compozitia peste mascarpone si lasati-o la racit.

4. Incalziti cuptorul pana la 2000C. Topiti ciocolata si untul, impreuna cu cantitatea de kirsch. Macinati zaharul si semintele de tonka sub forma de pudra. Amestecati ouale, galbenusurile si pudra facuta anterior in bolul mixerului, folosind telul pe viteza 8, pana cand obtineti o compozitie groasa. Introduceti acest amestec in ciocolata topita si omogenizati. Presarati putina faina peste compozitie.

5. Turnati jumatate din compozitie intr-o tava cu forme. Puneti cate 3 visine marinate deasupra fiecarei forme si apoi turnati pe deasupra cealalta jumatate din compozitie. Coaceti desertul timp de 10-12 minute, pana cand partea de sus se rumeneste, dar interiorul ramane moale. Dupa ce scoateti desertul din cuptor, lasati-l sa se raceasca timp de 1 minut si apoi serviti-l impreuna cu sosul de visine si crema mascarpone.

 

 

 

 

 

 

 


 
Briose "Padurea Neagra" : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro