Cauta


 
Inghetata de banane, cu sirop de artar, rom si carpaccio de ananas
 (Voturi: 13)

Timp de preparare: 20 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente (pentru 6 portii):

450 g banane coapte;
100 g zahar pudra;
1/2 lingurita de nucsoara macinata;
3 linguri sirop de artar;
3 linguri rom negru;
300 ml smantana grasa.

Carpaccio de ananas:
300 g zahar;
2 stelute de anason;
1 pastaie vanilie;
1 baton scortisoara;
1/2 lingurita piper Szechuan;
un varf de firisoare de sofran;
400 ml apa;
50 ml rom alb;
1 ananas copt.



 






 


 

 

 


 

Inghetata de banane, cu sirop de artar, rom si carpaccio de ananas

 

Preparare

1. Va recomandam sa pregatiti acest desert cu 1 zi inainte, incepand cu inghetata de banane.

2. Pasati bananele in mixer folosind accesoriul pentru pasat, pe viteza 4. Adaugati peste piure zaharul pudra, nucsoara, siropul de artar si romul negru si amestecati folosind paleta mixerului, pe viteza 4, pana obtineti o compozitie omogena. Mutati compozitia intr-un alt bol curat.

3. Spalati si uscati foarte bine bolul mixerului, apoi bateti smantana cu telul mixerului, pe viteza 6, pana cand obtineti o consistenta omogena. Turnati smantana peste inghetata de banane si apoi puneti tot preparatul intr-un recipient potrivit pentru pastrarea in frigider. Lasati preparatul in frigider peste noapte.

4. Preparati carpaccio de ananas. Puneti zaharul intr-o oala impreuna cu anasonul, pastaia de vanilie rupta in doua, batonul de scortisoara, piperul si sofranul. Adaugati apa si lasati toate ingredientele sa fiarba treptat, amestecand pana topiti tot zaharul. Fierbeti la foc mic timp de 15 minute, apoi turnati romul. Luati compozitia de pe foc.

5. Decojiti ananasul. Taiati ananasul pe lungime in sferturi, apoi feliati fiecare sfert folosind accesoriul de feliere, pe viteza 4. Puneti feliile intr-un vas mai putin adanc si turnati peste ele siropul. Acoperiti vasul si lasati-l in frigider peste noapte. A doua zi, scoateti ananasul din frigider. Lasati-l sa atinga temperatura camerei si serviti-l impreuna cu inghetata de banane.

 

 

 

 

 

 

 


 
Inghetata de banane, cu sirop de artar, rom si carpaccio de ananas : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro