Cauta


 
Chipsuri vanilate din mar si para
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 140 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente (pentru 2 portii):

1 lingura zahar;
1/2 dintr-o lingurita scortisoara macinata;
1/4 dintr-o lingurita de pastaie macinata de vanilie sau de nucsoara macinata;
1 mar Granny Smith;
1 para Bartlett.


 






 


 

 

 


 

Chipsuri vanilate din mar si para

 

Preparare

1. Incalziti cuptorul pana la 107ºC. Puneti hartie de copt sau foi de silicon in 2 tavi de copt.

2. Intr-un bol amestecati zaharul, scortisoara si vanilia.

3. Taiati capetele fructelor, pentru a obtine suprafete plane. Faceti cate o crestatura pe lungimea fiecarui fruct, oprindu-va aproape de miez. Feliati fructele cu spiromatului folosind lama pentru feliere. Aranjati feliile in cele 2 tavi, intr-un singur strat. Presarati peste ele amestecul cu zahar si lasati-le la copt timp de 1 ora.

4. Scoateti tavile din cuptor. Folosindu-va degetele sau cu o spatula mica, ridicati feliile de pe tavi si intorceti-le pe cealalta parte, pe rand. Coaceti din nou feliile timp de 1 ora, pana devin uscate si crocante.

5. Mutati chipsurile din tavi pe un gratar pentru racire si lasati-le acolo cateva minute, sa se intareasca. Serviti chipsurile imediat sau lasati-le sa se raceasca in totalitate si pastrati-le intr-o caserola ermetica, timp de maxim 2 zile.

Sfat util: nu este nevoie sa cojiti fructele. Chipsurile vor arata senzational la final!

 

 

 

 

 

 

 


 
Chipsuri vanilate din mar si para : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro