Cauta


 
Spaghetti de dovlecel si chiftelute de curcan
 (Voturi: 2)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente (pentru 4-6 portii):

118 ml ulei de masline;
1/2 ceapa alba feliata cu spiromatul si tocata grosier;
sare Kosher si piper negru proaspat macinat;
453 g carne de curcan tocata;
355 g firimituri de paine uscata;
1 ou, bine batut;
2 lingurite salvie proaspat tocata;
1750 g rosii decojite in suc;
2 catei de usturoi, pisati;
2 lingurite sos de soia;
1 lingurita oregano uscat;
4 dovlecei medii;
parmezan ras, pentru servire.


 






 


 

 

 


 

Spaghetti de dovlecel si chiftelute de curcan

 

Preparare

1. Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta, pe flacara medie. Adaugati ceapa si cateva varfuri de sare si sotati 5 minute, pana devina moale. Mutati ceapa intr-un bol si lasati-o sa se raceasca. Adaugati peste ceapa carnea tocata de curcan, firmiturile de paine, oul, salvia, 1 lingurita de sare si 1/2 dintr-o lingurita de piper. Amestecati ingredientele cu mainile, apoi faceti 12 chiftelute egale pe care le asezati pe o farfurie.

2. In tigaia folosita mai devreme incalziti 2 linguri de ulei, pe flacara medie. Adaugati chiftelutele si prajiti-le pana devin bine rumenite, cate 1 minut pe fiecare parte. Dupa ce le-ati prajit, mutati-le pe o farfurie.

3. Puneti rosiile si sosul lor intr-un robot de bucatarie. In timp ce mixati, adaugati 59 ml de ulei prin tubul de alimentare si continuati sa pasati ingredientele pana devin piure. Adaugati usturoiul, sosul de soia si oregano si asezonati cu sare si piper, dupa gust.

4. Turnati sosul de rosii in tigaie si fierbeti la foc mic, pe flacara medie. Adaugati chiftelutele, acoperiti cu un capac si reduceti mult flacara. Lasati preparatul pe foc timp de aproximativ 30 minute, pana cand chiftelutele sunt bine patrunse.

5. In timp ce chiftelutele sunt pe foc, dati dovleceii prin spiromat, folosind lama pentru taiat julienne fin. Asezati dovleceii intr-o strecuratoare si presarati peste ei putina sare. Lasati sa se scurga tot lichidul din dovlecei.

6. Intr-o alta tigaie, incalziti uleiul ramas, pe flacara medie. Cand uleiul este incins, adaugati dovleceii si sotati-i timp de 30 secunde. Nu ii gatiti excesiv!

7. Impartiti pastele de dovlecel, chiftelutele si sosul in boluri individuale. Presarati parmezan ras pe deasupra si serviti preparatul.

 

 

 

 

 

 

 


 
Spaghetti de dovlecel si chiftelute de curcan : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro