Cauta


 
Cannelloni cu spanac, ricotta si nuci
 (Voturi: 1)

Timp de preparare: 65 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente (pentru 4-6 portii):

600 g spanac proaspat;
75 g salote;
100 g nuci;
40 g unt;
2 linguri brandy;
400 g ricotta;
2 oua;
75 ml smantana grasa;
un varf de nucsoara macinata;
100 g branza Pecorino Romano;
75 g parmezan;
12 foai aluat de paste;
400 g suc de rosii;
sare si piper negru proaspat macinat.


 






 


 

 

 


 

Cannelloni cu spanac, ricotta si nuci

 

Preparare

1. Spalati foarte bine spanacul, opariti-l in apa clocotita cu sare si apoi bagati-l in apa cu gheata. Scurgeti toata apa si apoi taiati-l marunt.

2. Tocati ceapa si nucile cu accesoriul pentru feliat si maruntit, folosind discul pentru maruntire fina, pe viteza 4.

3. Topiti untul intr-o tigaie antiaderenta, adaugati ceapa si nucile si caliti-le timp de 5 minute, pana se rumenesc bine. Luati tigaia de pe foc, turnati toata cantitatea de brandy si adaugati spanacul, amestecand continuu.

4. Puneti amestecul in bolul mixerului. Adaugati ricotta, ouale, smantana si nucsoara si amestecati toate ingredientele, folosind paleta din dotarea mixerului, pe viteza 2. Asezonati dupa gust.

5. Maruntiti cele doua tipuri de branza folosind accesoriul pentru maruntire fina pe viteza 4. Amestecati 2/3 din branza in compozitia cu spanac.

6. Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Intindeti foile de aluat pe o suprafata pe care ati presarat faina si taiati-le in bucati rectangulare cu dimensiunile de 15 cm x 7 cm. Fierbeti bucatile de aluat in transe, timp de 30 secunde, in apa cu sare. Dupa fierbere, puneti bucatile de aluat in apa rece cu putin ulei de masline, apoi uscati-le pe prosoape textile. Acoperiti bucatile de aluat, pentru a preveni uscarea lor.

7. Puneti cate 2 linguri de compozitie cu spanac pe fiecare bucata de aluat si intindeti umplutura de la un capat la altul. Rulati aluatul si umeziti capetele, pentru a se lipi mai bine. Faceti asa cu toate bucatile de aluat.

8. Asezati rulourile intr-o tava pentru cuptor, unsa in prealabil. Aveti grija ca rulourile sa fie asezate cu zona de lipire in jos. Turnati sosul de rosii si presarati branza ramasa. Gatiti preparatul in cuptor timp de 25 minute, pana se rumeneste bine si incepe sa fiarba.

 

 

 

 

 

 

 


 
Cannelloni cu spanac, ricotta si nuci : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro