Cauta


 
File de cod pe gratar, cu ciuperci si parmezan
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 105 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente (pentru 6 portii):

1.5 kg file de cod

Pentru marinata:
100 ml ulei de arahide;
50 ml suc de lamaie;
2 salote medii;
1 manunchi de arpagic;
1 manunchi de asmatui;
1 lingura miere de acacia.

Pentru crusta de ciuperci:
40 g unt moale;
200 g ciuperci mici;
1 ou intreg;
40 g firimituri de paine;
2 linguri parmezan razuit;
sare si piper proaspat macinat.

 






 


 

 

 


 

Supa de mazare, magheran si mascarpone

 

Preparare

1. Cu o ora inainte de a gati, taiati fileul de cod in cuburi mari si aranjati-le pe o tigaie/tava grill.

Pentru a pregati marinata:

2. Tocati marunt arpagicul, armatuiul si salotele si amestecati-le cu uleiul de arahide, sucul de lamaie si mierea de acacia, pentru a obtine o compozitie omogena.
3. Turnati compozitia peste bucatile de peste si lasati-le la marinat timp de 1 ora, la temperatura camerei, dupa ce ati acoperit vasul cu folie de bucatarie.

Pentru a pregati crusta din ciuperci:
4. Tocati ciupercile intr-un mixer si apoi caliti-le intr-o tigaie antiaderenta, adaugand sare si piper la final.
5. Dupa ce s-au racit, amestecati ciupercile cu untul moale, ouale batute, parmezanul razuit si firimiturile de paine.
6. Preincalziti gratarul timp de 10 minute, cu capacul ridicat.
7. Asezati pe gratar tigaia grill, cu intregul continut.
8. Lasati preparatul sa se gateasca timp de 10 minute, cu capacul ridicat, acoperind pestele cu marinata si adaugand sare si piper.
9. Asezati ciupercile peste amestecul gatit anterior si lasati preparatul sa se gateasca timp de 5 minute, cu capacul inchis.
10. Serviti preparatul cu salata proaspata de cartofi noi.

 

 

 

 

 

 


 
File de cod pe gratar, cu ciuperci si parmezan : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro