Cauta


 
Pizza cu vinete, prosciutto, mozzarella si pesto verde
 (Voturi: 3)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: Italian Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente (pentru 6 portii):

Pentru aluat:
170 g faina de grau;
30 g faina de grau arnaut;
4 g sare fina;
5 g drojdie uscata;
2 linguri ulei masline;
100 ml apa calda.

Topping:
200 ml sos de rosii;
5 felii de prosciutto;
100 g mozzarella;
1 vanata;
sare fina si piper macinat.

Pesto Verde:
un varf de sare grunjoasa;
12 frunze de busuioc proaspat;
1 catel de usturoi;
20 g seminte de pin;
2 linguri parmesan ras;
100 ml ulei.




 


 

 

 


 

Pizza cu vinete, prosciutto, mozzarella si pesto verde

 

Preparare

1. Incalziti apa intr-o oala, pana ajunge la temperatura de 40°C.
2. Amestecati faina, sarea, faina de grau arnaut si drojdia uscata.
3. Turnati peste amestec apa calda si uleiul de masline, apoi framantati aluatul, pana cand devine elastic. Formati o minge de aluat si lasati-l sa dospeasca sub un prosop, timp de 30 minute.
4. Puneti tava pentru pizza pe gratar si incalziti-o timp de 10 minute, cu capacul gratarului lasat.
5. Presarati faina simpla si faina din grau arnaut pe blatul de lucru si intindeti aluatul.
6. Turnati sosul de rosii deasupra, apoi intindeti-l peste pizza si adaugati sare si piper.
7. Taiati vanata in felii si prajiti-le usor pe gratar, pe ambele parti.
8. Aranjati deasupra feliile de vanata, mozzarella, proscuitto si maslinele.
9.Pregatiti sosul pesto, punand semintele de pin intr-un blender, impreuna cu parmezanul, usturoiul, frunzele de busuioc si sarea. Amestecati pana se omogenizeaza si apoi turnati sosul peste pizza.
10. Asezati pizza pe tava. Inchideti capacul gratarului si lasati-o sa se coaca timp de 10 minute.Crusta ar trebui sa fie crocanta si aurie.
11. Luati pizza de pe tava. Puneti lasa tava pe gratar, daca mai doriti sa faceti inca o pizza imediat!

Un sfat de urmat: Puteti inlocui prosciutto cu niste cozi de creveti.

 

 

 


 
Pizza cu vinete, prosciutto, mozzarella si pesto verde : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro