Cauta


 
Sos de prune, pere si stafide Sultana
 (Voturi: 2)

Timp de preparare: 105 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente (pentru 1,2 kg):

450 g prune coapte;
450 g pere;
225 g ceapa;
50 g ghimbir proaspat;
225 g stafide Sultana;
coaja rasa de la ½ lamaie;
coaja rasa de la ½ portocala;
570 ml otet de mere;
350 g zahar brun;
½ lingurita scortisoara macinata;
½ lingurita ghimbir macinat;
½ lingurita cuisoare;
2 lingurite sare.



 


 

 

 


 

Sos de prune, pere si stafide Sultana

 

Preparare

1. Taiati prunele si scoateti samburii, decojiti si scoateti samburii perelor.
2. Maruntiti prunele, perele si ceapa, folosind accesoriul de feliere si maruntire, pe viteza 4.
3. Curatati ghimbirul si apoi razuiti-l folosind discul de maruntire fina.
4. Puneti fructele, ceapa, ghimbirul si restul ingredientelor intr-o oala suficient de mare si lasatile sa dea in clocot, pe flacara mica. Amestecati compozitia, pana cand zaharul se topeste.
5. Mariti flacara si lasati preparatul pe foc inca 1 ora si 30 minute, pana cand compozitia se ingroasa. Amestecati din cand in cand.
6. Puneti sosul in borcane si pastrati-l pentru servirea cu preparate ulterioare.

Sosul trebuie pastrat timp de 2 saptamani, inainte de a fi servit. Este o garnitura excelenta pentru branzeturi, curry in stil indian si placinte cu carne.

 

 

 


 
Sos de prune, pere si stafide Sultana : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro