Cauta


 
Fondant de ciocolata si biscuiti bagheta colorati
 (Voturi: 14)

Timp de preparare: 55 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente:

Pentru Biscuitii bagheta:

130 g faina;
100 g migdale;
100 g unt tartinabil;
60 g zahar pudra;
1 albus de ou;
1 varf de sare;
coloranti alimentari;
sirop de fructe.

Pentru Fontantul de ciocolata:

150 g ciocolata neagra;
160 g unt;
6 oua;
230 g zahar;
90 g faina;
2 linguri pudra de cacao.

 

 

 


 

Fondant cu ciocolata si biscuiti bagheta

 

Preparare

Pentru biscuitii in forma de bagheta:
1. Amestecati cu un mixer faina, migdalele, zaharul si sarea.
2. Adaugati untul si albusul de ou si ametecati pana obtineti o compozitie omogena, de consistenta unui aluat.
3. Impartiti acest aluat in 3 parti, dati-le diferite arome si culori, cu ajutorul siropurilor si a colorantilor alimentari.
4. Faceti 3 mingiute de aluat, impachetati-le in folie si lasati-le in frigider timp de 15 minute.
5. Dati cu faina zona de lucru si intindeti cu facaletul tot aluatul, facand biscuiti de forma cilindrica.
6. Puneti toti biscuitii intr-o tava de copt si lasati-i in cuptor timp de 10-15 minute, la temperatura de 180°C, fara a-i lasa sa se rumeneasca prea mult.

Pentru prajitura cu ciocolata:
1. Ungeti si pudrati cu faina tava ceramica in forma de inima.
2. Topiti ciocolata si untul intr-un aparat special sau in bain-marie (deasupra unui vas cu apa clocotita).
3. Bateti ouale si zaharul, pana obtineti o compozitie cremoasa.
4. Adaugati peste oua ciocolata cu unt, amestecati foarte bine ingredientele si la final, turnati faina si pudra de cacao.
5. Turnati toata compozitia in tava ceramica, introducand cativa biscuiti in preparat si pastrand restul pentru decorarea prajiturii.
6. Introduceti tava in cuptorul incins la 180°C, timp de 40 minute.
7. Faceti cateva decoratiuni din ciocolata si asezati-le deasupra prajiturii cu ciocolata.

 


 
Fondant de ciocolata si biscuiti bagheta colorati : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro