Cauta


 
Clatite frantuzesti cu sos Mornay de ton
 (Voturi: 10)

Timp de preparare: - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 4 portii:

75 g faina;
2 oua, batute usor;
310 ml lapte;
20 g unt.

Pentru sosul Mornay cu ton:

1 porumb,fara foi si matase;
50 g unt;
120 g morcovi, taiati marunt;
150 g ceapa taiata marunt;
35 g faina;
375 ml lapte;
2 linguri mustar Dijon;
120 g branza cheddar data prin razatoare;
425 g ton din cutie, scurs de zeama.

Pentru salata:

1 salata verde;
130 g castraveti libanezi, taiati felii;
2 cepe verzi taiate felii;
1 lingura suc de lamaie;
1 lingura si ½ ulei de masline.

 

Clatite frantuzesti cu sos Mornay de ton

 

Preparare

1. Clatitele frantuzesti (crepes). Incalziti o tigaie de 28cm pe foc mediu. Puneti faina intr-un bol mediu, apoi adaugati ouale si laptele. Amestecati bine ingredientele, pana obtineti o spuma. Ungeti cu putin unt baza tigaii. Turnati in tigaie prima clatita. Lasati-o 1 minut pe o parte, rotiti-o pe cealalta parte si mai lasati-o inca 30 secunde. Ar trebui sa se rumeneasca si sa prinda o culoare maro auriu. Ungeti din nou tigaia si repetati pasii si pentru restul de clatite. Micsorati flacara pe parcurs, daca este necesar.

2. Sosul Mornay cu ton. Desprindeti boabele de porumb cu un cutit ascutit. Topiti untul intr-o tigaie mai mare, pe flacara medie. Adaugati boabele de porumb, morcovul si ceapa. Lasati ingredientele sa se gateasca, amestecand continuu, pana cand morcovul devine moale. Adaugati faina si amestecati pana cand acoperiti legumele. Turnati jumatate din cantitatea de lapte si continuati sa amestecati pana obtineti un sos gros. Adaugati si restul de lapte si amestecati in continuare. Lasati preparatul sa se gateasca timp de inca 1 minut, apoi adaugati mustarul si branza. Amestecati foarte bine pana cand si aceste ingrediente se topesc. Adaugati bucatile de ton. Nu amestecati foarte mult, pentru ca tonul se va sfarama si va forma o pasta. Asezonati cu sare si piper alb, dupa gust. Acoperiti preparatul, pentru a ramane cald.

3. Salata. Amestecati frunzele maruntite de salata, feliile de castravete si de ceapa cu sucul de lamaie si uleiul. Asezonati dupa gust.

4. Pentru a servi preparatul, intindeti o clatita si puneti pe un sfert din aceasta o cantitate generoasa de sos Mornay cu ton. Apoi impaturiti clatita, mai intai pe jumatate, apoi pe sfert. Savurati clatitele impreuna cu salata.

 


 
Clatite frantuzesti cu sos Mornay de ton : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro