Cauta


 
Reteta sarlota
 (Voturi: 2)

Timp de preparare: 20 minute - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

150 ml lapte;
250 ml smantana grasa;
50 g zahar fin;
6 galbenusuri mari de ou;
1 pastaie de vanilie, desfacuta si fara seminte.

 

 

 

Preparare

1. Puneti laptele, smantana si o lingura de zahar intr-o cratita cu baza multistrat si lasati-le sa dea in clocot, apoi reduceti flacara la minim.

2. Puneti restul de zahar si galbenusurile de ou intr-un vas rezistent la caldura si suficient de mare si amestecati-le cu telul pana obtineti o compozitie cremoasa si de culoare deschisa. In timp ce amestecati, turnati treptat sosul pregatit anterior.

3. Treceti compozitia printr-o sita fina, apoi turnati-o in cratita si adaugati semintele de vanilie. Lasati cratita pe flacara mica si amestecati continuu, pana cand sarlota devine groasa. Nu va grabiti, deoarece riscati sa obtineti cocoloase sau mai grav, sa ardeti compozitia.

4. La final, dupa ce sarlota s-a ingrosat, luati cratita de pe foc si mai treceti inca o data compozitia prin sita.

 

 


 
Reteta sarlota : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro