Cauta


 
Mini-budinci pentru Craciun
 (Voturi: 3)

Timp de preparare: 150 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 8 portii:

200g stafide din tipul Sultanas;
200g stafide clasice;
100g coacaze uscate;
220g zahar brun;
250g unt taiat in bucatele;
2 lingurite coaja de lamaie razuita fin;
2 lingurite coaja de portocala razuita fin;
60ml suc proaspat de lamaie;
80ml suc proaspat de portocala;
330ml bere;
110g faina;
175g firimituri de paine;
1/2 lingurita condimente de prajituri amestecate;
200g mar verde, decojit si dat prin razatoare;
3 oua, batute usor;
125ml brandy.

 

Mini-budinci de Craciun

 

Preparare

1. Amestecati fructele uscate, zaharul, untul (pastrati putin si pentru etapa urmatoare), cojile de citrice, sucurile si berea intr-un vas mare potrivit pentru cuptorul cu microunde. Lasati vasul in cuptor, pe setarea HIGH (100%) timp de 4 minute sau pana cand untul se topeste si lichidul este fierbinte. Lasati amestecul sa se raceasca.

2. Incalziti cuptorul normal pana la temperatura de 180°C. Ungeti cu putin unt 8 vase de aproximativ 170 ml fiecare, potrivite pentru coacerea in cuptor.

3. Peste amestecul facut anterior adaugati faina, firimiturile de paine, condimentele si marul dat prin razatoare. La final adaugati ouale si cantitatea de brandy si amestecati toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena. Puneti compozitia in cele 8 vase. Acoperiti fiecare vas cu o hartie de copt si 2 bucati de folie, apoi legati-le cu sfoara de gatit.

4. Asezati vasele intr-o tava de copt. Turnati suficienta apa fierbinte astfel incat sa acopere jumatate din inaltimea vaselor. Ridicati bucatile de hartie si de folie peste sfoara, astfel incat sa nu intre in contact cu apa din tava de copt. Lasati preparatul la copt timp de 3 ore.

5. Dupa expirarea timpului de coacere, opriti cuptorul si mai lasati vasele acolo timp de 15 minute.

6. Serviti budinca fierbinte, cu topping de unt si sos de brandy sau sarlota.

Puteti pastra aceste budinci in congelator, pana in ziua de Craciun, cand le puteti reincalzi timp de 1 ora inainte de servire.

 

 


 
Mini-budinci pentru Craciun : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro