Cauta


 
Placinta cu dovleac, spanac si branza ricotta
 (Voturi: 6)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 4 portii:

700g dovleac, taiat in cubulete de 2cm;
120ml ulei de masline extravirgin;
1/2 lingurita miez de nuca macinat;
250g ceapa taiata felii;
1 catel de usturoi, taiat;
100g frunze de spanac baby;
5 oua;
60g faina;
100g branza cheddar rasa;
200g branza ricotta proaspata.

 

Placinta cu dovleac, spanac si branza ricotta

 

Preparare:

1. Incalziti cuptorul pana la 200°C. Ungeti o tava de copt reglabila, de 20cm. Tapetati tava cu hartie de copt.

2. Asezonati cubuletele de dovleac cu 2 linguri de ulei si miez de nuca, dupa ce le-ati aranjat pe o tava de cuptor. Puneti sare si piper, dupa gust. Lasati tava in cuptor timp de aproximativ 30 minute, pana cand dovleacul devine moale si prinde o culoare aurie.

3. Intre timp, incalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta, pe flacara medie. Puneti in tigaie ceapa si usturoiul, amestecand bine, pana cand devin moi. Luati tigaia de pe flacara si puneti frunzele de spanac in tigaie, amestecandu-le cu ceapa si usturoiul calite.

4. Bateti ouale intr-un vas suficient de mare, apoi adaugati uleiul ramas si amestecati foarte bine compozitia. Adaugati faina si amestecati pana cand toate ingredientele se omogenizeaza. La final, puneti branza rasa si asezonati cu sare si piper, dupa gust.

5. Micsorati temperatura cuptorului pana la 180°C. Turnati amestecul pe baza de ceapa peste cubuletele de dovleac.

6. Turnati jumatate din compozitia cu dovleac in tava pregatita la inceput. Turnati jumatate din compozitia pe baza de ou. Miscati putin tava, pentru ca amestecul sa patrunda printre cubuletele de dovleac. Turnati apoi restul de compozitie cu dovleac si jumatatea ramasa din amestecul cu ou. Puneti cateva lingurite de branza ricotta pe deasupra. Folosindu-va de o lingura, apasati putin placinta, astfel incat sa patrunda ricotta si in interiorul acesteia.

7. Introduceti tava in cuptor timp de 45 minute, pana cand veti obtine o placinta delicioasa si bine rumenita.

 


 
Placinta cu dovleac, spanac si branza ricotta : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro