Cauta


 
Prajitura Pasarea Colibri
 (Voturi: 2)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 4 portii:

150g faina normala;
75g faina cu praf de copt;
½ lingurita bicarbonat de sodiu;
½ lingurita scortisoara macinata;
½ lingurita ghimbir macinat;
220g zahar brun;
45g praf de nuca de cocos;
440g ananas bine scurs de zeama;
250g bucatele de banana zdrobite;
2 oua batute;
180ml ulei vegetal;
50g jumatati de nuca, prajite, pentru decorare.

Glazura de lamaie:

160g zahar brutaresc;
10g unt topit;
1 lingura si ½ suc de lamaie.

 

Prajitura pasarea colibri

 

Preparare:

1. Incalziti cuptorul pana la 180°C. Ungeti 3 tavi de 28cm cu putin unt si tapetati-le cu hartie de copt.

2. Intr-un vas mare, turnati mai intai faina, bicarbonatul de sodiu, condimentele si zaharul. Apoi adaugati pudra de nuca de cocos, bucatelele de ananas, de banana, ouale si uleiul si amestecati foarte bine.

3. Impartiti compozitia in mod egal, pentru cele 3 tavi. Lasati-le la cuptor timp de 45 minute, pana cand preparatul se coace foarte bine. Lasati tavile la racit.

Glazura de lamaie

Amestecati zaharul, untul si sucul de lamaie intr-un vas termorezistent. Asezati vasul deasupra unei oale cu apa clocotita si amestecati pana cand obtineti o compozitie lichida.

Turnati glazura de lamaie peste cele 3 prajituri si apoi decorati-le cu jumatati de nuca.

 


 
Prajitura Pasarea Colibri : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro