Cauta


 
Tarta cu ciocolata si praline cu nuca
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 70 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 8 portii:

Tarta:

200g faina;
1 lingura zahar pudra;
150g unt, taiat in bucatele;
1 galbenus de ou;
1 lingura apa foarte rece.

Umplutura de ciocolata:

150g ciocolata neagra (cu 70% cacao), taiata in bucatele;
60g unt, taiat in bucatele;
60ml smantana;
2 oua;
1 galbenus de ou;
75g zahar pudra.

Pralinele cu nuca:

100g nuci;
220g zahar pudra.

 

Tarta cu ciocolata si praline cu nuca

 

Preparare:

1. Aluatul: presarati zaharul si faina intr-un vas mare. Puneti bucatile de unt si mixati pana obtineti un amestec faramicios. Adaugati galbenusul de ou si suficienta apa, apoi amestecati pana se formeaza o compozitie omogena. Intindeti aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina, apoi aplatizati-l sub forma unui disc, inveliti-l in folie si puneti-l frigider timp de 30 minute.

2. Incalziti cuptorul pana la 180°C. Ungeti o forma de copt cu baza detasabila, cu diametrul de 20 cm. Intindeti aluatul intre foi de hartie pentru copt, pana obtineti o dimensiune suficienta. Asezati aluatul in tava, presandu-l pe baza si pe margini. Taiati excesul de aluat si lasati tava la frigider timp de 30 minute.

3. Asezati forma de copt intr-o tava pentru cuptor. Puneti hartie de copt peste aluat, apoi asezati greutati pentru copt, boabe uscate de fasole sau orez. Lasati la copt timp de 15 minute, pana cand aluatul se asaza. Indepartati hartia si greutatile. Lasati aluatul in cuptor inca 10 minute, pana cand prinde o culoare aurie.

4. Umplutura de ciocolata: puneti bucatile de ciocolata, untul si smantana intr-o oala mica cu baza groasa. Amestecati pe flacara mica, pana cand ingredientele se topesc. Bateti ouale, galbenusul si zaharul intr-un vas mediu, pana devin pufoase. Adaugati-le peste amestecul cu ciocolata si amestecati bine, astfel incat ingredientele sa se combine.

5. Turnati umplutura de ciocolata peste aluat. Lasati preparatul in cuptor inca 15 minute, apoi asteptati sa se raceasca.

6. Pralinele cu nuca: Intre timp, tapetati o tava de copt cu hartie speciala. Presarati nucile in tava. Puneti zaharul intr-o oala mica si lasati-l sa se topeasca pe flacara slaba, amestecand continuu. Cand zaharul s-a caramelizat, turnati-l rapid peste nuci, avand grija sa le acoperiti pe toate. Lasati preparatul sa se raceasca bine si apoi taiati-l in bucati inegale, cu ajutorul unui cutit.

7. Inainte de a servi desertul, presarati pralinele cu nuca. Delicios!

 


 
Tarta cu ciocolata si praline cu nuca : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro