Cauta


 
Pasta de rosii
 (Voturi: 25)

Timp de preparare: - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 8 portii:

4 kg de rosii (cantitatea e la alegerea dumneavoastra);
4 linguri de ulei de masline;
5 catei de usturoi zdrobiti;
½ legatura de busuioc proaspat;
½ legatura de oregano;
Un varf de cutit de fulgi de ardei iute;
2 linguri de zahar brun;
2 linguri de otet balsamic;
Sare si piper proaspat macinat.

 

Pasta de rosii

 

Preparare

1. Spalati foarte bine rosiile, taiati-le in bucati mai mici si dati-le prin storcatorul de rosii, pentru a obtine suc si pulpa fara seminte si coji.

2. Puneti toate ingredientele intr-o oala mare si lasati-le la fiert timp de aproximativ 3 ore, la foc mic. Atentie! Nu atingeti cu mana neprotejata fulgii de ardei iute! Spuma formata deasupra compozitiei nu trebuie indepartata. In timp ce sucul fierbe, amestecati de cateva ori, incorporand spuma care va disparea de la sine atunci cand preparatul va fi fiert pana la stadiul de “bulion” (se poate turna in sticle atunci cand nu mai formeaza spuma).

3. Dupa aproximativ 3 ore, compozitia ar trebui sa fie scazuta la jumatate si sa aiba o consistenta de pasta.

4. Intre timp, sterilizati borcanele sau sticlele in care veti pastra pasta de rosii. Mai intai trebuie sa le spalati foarte bine cu detergent de vase, sa le limpeziti de cateva ori si le lasati la uscat. Dupa uscare, asezati borcanele pe o tava metalica si  introduceti-le in cuptorul rece, pe care ulterior il incalziti pana la 150-180ºC, mentinand aceasta temperatura jumatate de ora. Lasati borcanele sa se raceasca in interiorul cuptorului pana cand nu mai sunt fierbinti, apoi le puteti folosi.

5. Turnati pasta in borcanele asezate pe o tava metalica. Atentie! Bulionul sau pasta se toarna fierbinti in recipientele din sticla. Daca nu sunt asezate pe o tava metalica, se vor sparge!

6. Infiletati capacele si introduceti tava cu borcane in cuptorul incalzit la 100ºC, timp de 1-2 ore. Dupa terminarea timpului necesar, lasati borcanele sa se raceasca, apoi etichetati-le si depozitati-le intr-un loc racoros si intunecat.

7. Aveti si varianta de a depozita borcanele direct in frigider, daca le veti consuma intr-un timp mai scurt. De asemenea, puteti pune o parte din compozitie in forme de gheata ce vor fi tinute in congelator pana se transforma in cuburi ce pot fi pastrate in pungi speciale, in congelator.

Bucurati-va tot anul de gustul deosebit al unei paste de rosii facute chiar de voi!

 


 
Pasta de rosii : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro