Cauta


 
Fursecuri cu gem
 (Voturi: 2)

Timp de preparare: 90 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 8 portii:

250g unt, la temperatura camerei;
1 lingurita esenta de vanilie;
200g zahar alb fin;
350g faina;
75g faina din porumb;
2 linguri lapte;
160g gem, dupa preferinta;
2 linguri suplimentare de zahar alb fin.

 

Limonada zmeura

 

Preparare

1. Amestecati cu un mixer untul, esenta de vanilie si zaharul, pana cand obtineti o compozitie pufoasa. Mutati compozitia intr-un vas mai mare. Turnati cele doua tipuri de faina si laptele si amestecati bine. Framantati compozitia pana obtineti un aluat care nu se lipeste de maini. Impartiti aluatul in doua parti egale si inveliti-le in folie din plastic. Lasati cele doua bucati de aluat in frigider, timp de 30 minute.

2. Incalziti cuptorul pana la 160°C. Tapetati tavile cu hartie de copt.

3. Rulati una dintre bucatile de aluat intre 2 hartii de copt, pana cand obtineti o grosime de 3 mm. Dati la o parte hartia de deasupra si taiati stelutele de aluat, folosind o forma speciala. Incorporati in aluat toate bucatile ramase in urma taierii. Asezati stelutele la o distanta de aproximativ 2,5 cm una fata de cealalta, in tavile de copt.

4. Repetati operatiunea si cu cealalta bucata de aluat. In cazul celei de a doua serii de stelute, taiati mijlocul fiecarei bucati folosind o forma mai mica. Asezati aluatul decupat in mijloc peste cel facut in prima serie. Introduceti tavile in frigider, timp de 15 minute.

5. Dupa racire, introduceti tavile in cuptor, timp de 10 minute. Lasati-le sa se raceasca alte 10 minute, apoi puneti in mijlocul fiecarei stelute cate o lingurita cu gem. Reintroduceti fursecurile in cuptor, timp de 5 minute.

6. Inainte de servire, presarati zahar pe deasupra fursecurilor.

 


 
Fursecuri cu gem : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro