Cauta


 
Brownies cu menta
 (Voturi: 10)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Pentru brownies:

½ de cana de unt;
120 gr de ciocolata fara zahar;
1 cana si ½ de zahar;
3 oua;
1 lingurita si ½ de esenta de vanilie;
1 cana de faina;
½ de lingurita de sare.

Umplutura de menta:

¼ dintr-o cana de unt moale;
2 cani si ½ de zahar pudra;
1 lingura si ½ pana la 3 linguri de lapte;
½ de lingurita de esenta de menta;
colorant alimentar verde.

Glazura de ciocolata:

¾ dintr-o cana cu bucatele de ciocolata dulce;
½ de cana de unt.

 

Brownies cu menta

 

 

Timp preparare: 60 minute

Ustensile necesare:

1 tava de prajituri
boluri ceramice mari
1 set lingura si spatula pentru prajituri
1 set cutite
1 cana pentru turnat
1 suport prajituri

Preparare:

1. Incalziti cuptorul pana la 350ºC si ungeti cu unt o tava de 23 cm. Pentru a prepara bucatile de brownies, puneti intr-un bol ceramic untul si ciocolata. Introduceti bolul in cuptorul cu microunde timp de 1 minut, amestecati, apoi reintroduceti pentru inca 1 minut. Amestecati foarte bine, pana obtineti un amestec omogen. Intr-un bol separat, bateti untul si ouale. Adaugati ciocolata si esenta de vanilie. In final, puneti faina si sarea si amestecati foarte bine. Asezati amestecul in tava pregatita si introduceti-o la cuptor, timp de 25 minute. Verificati gradul de coacere, inserand un cutit in aluat. Cand cutitul iese curat, aluatul este pregatit. Lasati preparatul la racit, pentru 1 ora.

2. Pentru a prepara umplutura de menta, amestecati untul si zaharul pudra, pana ce formeaza o crema. Adaugati cate 1 lingura de lapte, in timp ce bateti amestecul, care trebuie sa devina cremos si usor de intins. Adaugati esenta de menta si cantitatea de colorant necesara, pentru a obtine nuanta de verde pe care o doriti. Intindeti umplutura peste aluatul din tava, acoperiti preparatul si lasati-l sa se raceasca inca 1 ora.

3. Pentru a prepara topping-ul din ciocolata, puneti bucatelele de ciocolata intr-un bol special, adaugati untul si introduceti amestecul in cuptorul cu microunde, la temperatura mare, timp de 1 minut si ½, pana cand ciocolata se topeste. Amestecati foarte bine preparatul. Turnati ciocolata peste aluatul preparat mai devreme si uniformizati stratul, folosind un cutit. Introduceti tava la frigider, timp de 45 minute, pana ce stratul superior se intareste.

4. Scoateti tava din frigider, lasati preparatul sa ajunga la temperatura camerei si incepeti sa taiati intre 16 si 32 bucati.

Sfatul nostru este sa asezati bucatile de brownies pe straturi de hartie de pergament, unele peste altele, pentru a nu se lipi intre ele.

 


 
Brownies cu menta : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro