Cauta


 
Tajine de somon
 (Voturi: 6)

Timp de preparare: 90 - minute
Specific: - Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 3 portii:

750g file de somon (cam 250g/portie)
6 bucati de anghinare
boia dulce, patrunjel proaspat, coriandru proaspat
ardei capia, rosii, usturoi
lamaie
ulei de masline
sare

 

File de somon la gratar cu sos salsa

 

1. Curatati anghinarea,prin taierea frunzelor de pe coada si a varfului, cam la 2-3 cm deasupra cozii.
2. Pregatiti un vas cu apa rece si zeama de lamaie. Curatati anghinarea de toate frunzele, astfel incat sa va ramana doar partea centrala. Nu uitati sa scoateti, cu o lingurita, puful existent in interior. Introduceti bucatile de anghinare in vasul pregatit anterior, pentru a nu se oxida.
3. Puneti anghinarea la fiert intr-o oala cu apa si sare, timp de aproximativ 15 minute. Daca nu aveti prea mult timp la dispozitie, puteti folosi anghinare din conserva, care va avea un gust mai intens decat cea proaspata.
4. Tapetati fundul vasului tajine cu felii de rosie groase cam de 1 cm, fasii de ardei capia, coriandru si patrunjel verde, ambele tocate, plus 3 - 4 catei de usturoi.
5. Asezati somonul taiat in bucati groase cam de 2 degete (2 bucati / portie) deasupra patului de legume.
6. Preparati o marinata din urmatoarele ingrediente: 1 lingura ½ de boia dulce, sare si 6 linguri de ulei de masline. Omogenizati bine amestecul si turnati-l peste legume si peste.
7. Taiati pe jumatate doua dintre bucatile de anghinare si puneti-le intre bucatile de somon.
8. Puneti capacul vasului tajine si asezati-l direct pe aragaz, pe flacara mare, timp de 35 - 40 de minute.

In final, nu va ramane decat sa luati vasul de pe foc, sa asezati bucatile de anghinare ramase printre bucatile de somon, sa presarati patrunjel proaspat tocat si sa va bucurati de reactia plina de incantare a musafirilor. Si pentru a fi in ton cu originile vasul tajine, puteti adopta stilul de servire marocan (mancatul preparatului direct din vas, cu paine sau clatite).


 
Tajine de somon : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro