Cauta


 
Fondant cu zmeura si prajiturele din ciocolata
 (Voturi: 2)

Timp de preparare: 30 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 4 portii de café gourmand si 15 prajiturele:

150 g zahar pudra;
5 oua;
50 g unt;
140 g faina;
30 de bucati de zmeura inghetata;
90 g ciocolata alba;
Gem de zmeura.

 

Fondant cu zmeura si prajiturele din ciocolata

 

Aceasta reteta face parte din seria de preparate denumite Café Gourmand, combinatia perfecta dintre cafea si o varietate de mini deserturi. Preparatul este ideal pentru a fi servit in bolurile ceramice Emile Henry ce va vor cuceri prin usurinta in utilizare, frumusetea design-ului si culorile extrem de atragatoare si foarte usor de combinat.

Pentru a prepara un Café Gourmand adevarat, trebuie sa va alegeti deserturile care au aceleasi ingrediente: de exemplu, acelasi aluat poate fi folosit pentru 2 sau 3 preparate. Prin urmare, veti porni de la acelasi amestec de baza, diferenta constand in ingredientele finale (alune, migdale, ciocolata, fructe etc.), temperatura pentru care optati (rece sau cald), textura si forme.

Alegerea cafelei este foarte importanta. Cele mai bune variante sunt cafelele mai slabe si mai lungi, carora li se adauga o aroma suplimentara, in ton cu mini desertul. Daca folositi un filtru de cafea clasic, puteti adauga 2 lingurite de cacao sau vanilie, esenta de migdale, ghimbir sau cateva picaturi de lichior. La fel de bine ar merge o ceasca de ceai, de cappuccino sau de ciocolata calda (cu scortisoara, caramel, bezele etc.).

Ustensile necesare:

- set boluri ceramice Emile Henry – vasele de acest tip sunt recipientele ideale pentru gatitul in cuptor, datorita capacitatii ceramicii Emile Henry de a difuza caldura, permitand o gatire uniforma si profunda. De asemenea, avand capacitatea de a pastra temperatura, vasul pentru dulciuri este indicat si pentru deserturile reci.
- bol ceramic mare
- tel
- spatula
- tigaie antiaderenta
- tava pentru cuptor

Timp de preparare: 30 minute

Modalitate de preparare:

Pentru compozitia de baza

1. Incalziti cuptorul pana la temperatura de 210ºC (410ºF).
2. Separati galbenusurile de albusuri si amestecati (folosind telul) albusurile, impreuna cu o lingurita de zahar, pana incep sa aiba consistenta.
3. Amestecati (folosind telul) galbenusurile si zaharul ramas, pana prind o culoare deschisa. Topiti untul intr-o tigaie si pastrati-l pentru mai tarziu.
4. Adaugati jumatate din cantitatea de faina peste galbenusurile de ou si amestecati foarte bine.
5. Folosindu-va de o spatula, introduceti cu grija jumatate din amestecul de albusuri in compozitia pe baza de galbenusuri. Adaugati restul de faina ramasa si amestecati usor.
6. Turnati usor untul topit, precum si cealalta jumatate din amestecul de albusuri.

Luati cele 4 cupe (aferente celor 4 portii) si puneti in fiecare cate 2 lingurite din compozitia de baza si cate 4/5 bucati de zmeura.

Pentru prajiturele din ciocolata

1. Luati o tava pentru cuptor, puneti hartie de copt si asezati restul amestecului in ea. Uniformizati suprafata compozitiei si asezati pe jumatate din suprafata zmeura ramasa. Presati usor fructele, pentru a intra in compozitie. Lasati preparatul la cuptor, timp de 8-10 minute.
2. Puneti ciocolata alba intr-u vas ceramic si topiti-o in cuptorul cu microunde.
3. Dupa cele 10 minute, scoateti tava din cuptor si decojiti hartia speciala. Acoperiti aluatul cu intreaga cantitate de ciocolata topita si apoi cu un strat de gen de zmeura. Taiati jumatatea care nu contine zmeura si asezati-o peste cealalta jumatate.
4. Lasati preparatul sa se raceasca, timp de 10 minute si apoi taiati-l in cubulete.

Aranjati toate preparatele pe o tava din ceramic si nu uitati sa adaugati si 4 cesti cu o cafea plina de savoare.

Sfaturi utile:

- Zmeura inghetata este aleasa in sezonul rece. In sezonul cald, puteti folosi fructele proaspete
- Separarea albusurilor de galbenusuri este necesara pentru a le amesteca in boluri diferite. Albusurile bine batute vor face compozitia mult mai pufos. Galbenusurile, amestecate cu zahar si faina, vor da consistenta amestecului. Punerea albusurilor battue peste galbenusuri va da consistent pufoasa preparatului, fara a fi nevoie de praf de copt.
- Adaugarea unei lingurite de zahar in albusuri le va da consistenta de care este nevoie
- Untul trebuie adaugat incet si amestecat continuu, pentru a nu schimba structura compozitiei.

 


 
Fondant cu zmeura si prajiturele din ciocolata : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro