Cauta


 
Creveti cu miere si ceapa verde
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 35 - minute
Specific: Mediteranean Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 4 portii:

1 kg de creveti de dimensiuni medii;
1 cana (150gr) faina;
1 pliculet de praf de copt;
1 cana si ¼ cu apa (310 ml);
1 ou;
50 gr malai;
Ulei vegetal;
120 gr miere;
1 lingura de seminte de susan;
Ceapa verde, taiata felii.

 

Creveti cu miere si ceapa verde

 

Gatitul cu wok-ul reflecta perfect stilul minimalist si plin de semnificatii al zonei asiatice, unde totul are o armonie si o continuitate aparte, unde fiecare ingredient vine sa completeze gustul final, fara mari eforturi, agitatie sau consum inutil de energie. Simplitatea realizarii preparatelor nu face altceva decat sa imbogateasca rafinamentul unei astfel de experiente culinare.

Ustensile necesare:

1 wok
1 set boluri
1 set oale
1 set cutite
1 tocator
1 lingura pentru miere
1 tava

Timp de preparare: 35 minute

Modalitati de preparare:

Modalitate de preparare:

1. Curatati crevetii, lasand cozile intacte.
2. Presarati faina intr-o vas de dimensiuni medii. Adaugati treptat apa si oul si amestecati bine, pana cand aluatul este bine legat.
3. Dati crevetii mai intai prin malai, apoi prin aluatul cu faina, avand grija sa nu acoperiti si cozile.
4. Luati wok-ul, puneti ulei vegetal pana la jumatatea marginilor vasului si lasati-l la incalzit. Cand este gata, puneti crevetii in wok, lasandu-i sa se prajeasca pana prin o culoare maronie deschisa. Luati wok-ul de pe foc si pregatiti o tava captusita cu prosoape din hartie. In aceasta tava veti aseza crevetii, pentru a scapa de excesul de ulei.
5. Intre timp, puneti mierea intr-o oala si lasati-o sa atinga punctul de fierbere si apoi stingeti focul.
6. Pregatiti farfuriile in care doriti sa serviti preparatul si incepeti sa le montati, impartind crevetii in portii egale. Puneti mierea fierbinte peste fiecare farfurie, apoi presarati seminte de susan si feliute de ceapa verde.

 


 
Creveti cu miere si ceapa verde : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro