Cauta


 
Pasca cu branza de vaci
 (Voturi: 1)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

Pentru preparea aluatului :

650 gr. faina, cat sa iasa un aluat numai bun de impletit;
250 ml lapte proaspat;
100 gr unt;
2 oua “jucause”;
10 gr. de drojdie uscata;
150 gr. zahar pudra, pentru indulcirea preparatului;
1 lingurita rasa de sare;
2 linguri de ulei vegetal;
1 lingurita cu esenta de vanilie;
1 lingurita cu esenta de rom;
1 lingurita rasa de sare;
Un cubulet de unt, pentru inviorarea tavii de copt.

Pentru umplutura “de ti se topeste in gura”:

500 gr. branza de vaci;
50 gr. unt ;
4 oua gata de a face echipa cu branza de vaci;
50 gr. smantana ;
1 lingura de faina, pentru a se lega lucrurile;
50 gr. stafide, pentru culoare si savoare;
Coaja rasa de la 1 lamaie si de la o portocala;
1 lingura de gris;
1/2 lingurita cu sare;
2 pachetele cu zahar vanilat, pentru un gust cat mai stilat;
100 gr. zahar pudra, pentru infrumusetarea preparatului;
1 lingurita cu esenta de vanilie, pentru a innobila gustului branzei de vaci;
1 lingurita cu esenta de rom, pentru aromatele stafide;
Sa nu uitam combinarea unui ou cu o lingurita cu smantana, pentru unsul aluatului.

 

File de somon la gratar cu sos salsa

 

Cine poate sa reziste in fata parfumului de pasca fara sa isi imagineze crusta bine rumenita care doar asteapta „atacul” iminent al cutitului de bucatarie, aluatul pufos si parfumat, umplutura care parca vrea sa evadeze din impletitura facuta cu maiestrie de bucatar? Noi cu siguranta nu putem rezista si credem ca nici dumneavoastra.
Prin urmare, haideti sa parcurgem impreuna o reteta simpla si delicioasa de pasca cu branza de vaci.

Modalitati de preparare:

Incalziti cuptorul treptat, pana va ajunge la 180 de grade. Alegeti o faina de calitate, la temperatura camerei, pentru a se lega aluatul. Incepeti sa faceti un aluat cu lapte, drojdie, ou si putina faina, care se lasa la crescut, precum un voinicel.

Cat sta aluatul la dospit, incepeti sa preparati crema de branza. Puneti esenta de peste stafide si amestecati bine, pentru a se imbiba toate stafidele, in mod uniform. Puneti branza intr-un mixer, peste care adaugati untul si cele 4 oua. Mixati pana obtineti o pasta omogena. Adaugati apoi zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si de portocala, grisul, faina, smantana si esenta de vanilie, dupa care mixati bine toate ingredientele, pana obtineti o crema omogena.

Dupa ce ati omogenizat compozitia, adaugati stafidele inmuiate in esenta de rom si amestecati usor cu o paleta. Si gata crema pentru umplutura!

Daca aluatul este dospit, presarati pe masa de lucru faina din belsug si puneti aluatul pe masa. Taiati aluatul in 2 jumatati, intr-o prima faza, pastrand o jumatate o lasati ca atare iar pe cealalta jumatate taind-o in 3 bucati.

Din prima jumatate (cea pe care o aveti intreaga) intindeti o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, practic de marimea formei in care veti coace pasca. Asezati foaia de aluat in forma si puneti-o la pastrare pe aragaz. In acest moment, cuptorul ar trebui sa fie deja la o temperatura de 180 grade.

Din cea de-a doua jumatate de aluat (cea pe care ati taiat-o in 3 bucati) folositi 2 dintre bucati pentru a face 2 suluri de grosimea creionului, pe care le impletiti si le asezati in tava, de jur imprejur, lipite de marginea tavii (apasati capetele, pentru a se uni intre ele).

Lasati aluatul sa creasca 30 de minute, invelind tava cu un prosop de bucatarie. Bucata de aluat ramasa (cea de a treia) se imparte in patru si se fac patru suluri de aluat, care se impletesc doua cate doua. Lasati aluatul sa creasca timp de 30 minute, invelindu-l cu un prosop de bucatarie.

Combinati oul ramas cu o lingurita cu smantana, pentru unsul aluatului. Dupa 30 minute numai bune pentru dospit, turnati umplutura in forma, fara sa depasiti marginile laterale ale aluatului. Turnati umplutura pe baza de branza de vaci. Ungeti aluatul de jur imprejur, cu sosul de ou si smantana, dupa care adaugati si sulurile de aluat ramase, sub forma de cruce, pe deasupra umpluturii de branza.

Introduceti tava in cuptorul incins deja la 180 grade si lasati-o la foc mare timp de 10. Dupa aceasta perioada, reduceti temperatura la 160 grade si lasati preparatul sa se rumeneasca inca 40 minute.

Si minune! Preparatul este gata, se raceste treptat iar voua nu va mai ramane decat sa va asezati comod la masa si sa va savurati din plin creatia culinara, alaturi de un pahar cu vin alb.

 


 
Pasca cu branza de vaci : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro