Cauta


 
Tocanita cu legume de iarna
 (Voturi: 3)

Timp de preparare: 330 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 6 portii:

60 ml ulei de masline;
1 ceapa galbena mai mare, tocata marunt;
2 tulpini de telina, tocate marunt;
10 catei de usturoi, zdrobiti;
30 ml pasta de tomate;
120 ml vin Sherry;
120 ml supa de legume sau de pui;

1 lingurita otet de vin rosu;
1 dovlecel placintar, circa 1 kg;
3 pastarnaci;
3 morcovi mari;
1 lingurita tarhon uscat;
Sucul si zeama de la 1 lamaie;
1 legatura macris de balta sau patrunjel;
Sare si piper proaspat macinat, dupa gust.

 

Tocanita cu legume de iarna

 

Acest preparat specific sezonului rece este plin de culoare si arome atragatoare. Coaja de lamaie adaugata peste legumele calde elibereaza o aroma plina de prospetime. Puteti servi aceasta tocanita cu o salata verde si paine cu crusta groasa.

Preparare

Se incalzesc 30 ml din uleiul de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa si telina, timp de 6 minute, pana ce acestea se inmoaie si incep sa se faca maro. Se adauga usturoiul si sosul tomat si se amesteca circa 1 minut. Se toarna vinul cherry, supa de legume sau de pui si otetul dupa care se amesteca pentru a disloca bucatelele lipite de vas. Se transfera continutul tigaii intr-un slow cooker.

Se curata coaja de pe dovlecel si se taie in bucati. Se curata pastarnacii si morcovii si se taie in bucatele. Se adauga dovlecelul, pastarnacul, morcovul si tarhonul in oala slow cooker, se asezoneaza cu sare si piper, si se amesteca pentru a omegeniza ingredientele. Se pune capacul si se gateste la putere mica timp de 5 ore. Legumele ar trebui sa fie fragede.

Se amesteca sucul de lamaie in tocanita si apoi se transfera tocanita intr-un vas de incalzire sau in boluri individuale. Se pulverizeaza uleiul ramas si se decoreaza cu patrunjelul si coaja de lamaie razuita.

Se serveste imediat.

 


 
Tocanita cu legume de iarna : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro