Cauta


 
Somon in crusta de mustar
 (Voturi: 5)

Timp de preparare: 40 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 portii:

500 g cartofi rosii, taiati in 4;
30 ml ulei de masline;
60 ml mustar Dijon;
2 linguri mustar uscat;
4 fileuri de somon, 1200 g in total, fara piele;
4 linguri firimituri proaspete de paine sau panko;
1 legatura patrunjel, tocat;

Sare si piper proaspat macinat, dupa gust.

 

Somon in crusta de mustar

 

Coacerea cartofilor

Se preincalzeste cuptorul la 190°C.

Se amesteca cartofii cu uleiul de masline intr-o tava pentru cuptor si se asezoeaza cu sare si piper. Se distribuie uniform in tava si se introduc la cuptor circa 10 minute, pana devin de culoare aurie.

Asezonarea somonului

Se amesteca mustarul Dijon si cel uscat intr-un bol de dimensiuni mici. Se inveleste o parte a pestelui cu amestecul de mustar si se presara firimiturile de paine, presand usor pentru ca acestea sa adere.

Introducerea pestelui in cuptor

Se asaza fileurile in tava langa cartofi, cu partea acoperita de mustar in sus. Se reintroduce tava la cuptor si se lasa 15-18 minute, pana ce fileurile devin putin opace, crusta este maro-aurie, iar cartofii devin moi.

Se asaza pe farfurie cate un fileu de somon cu cartofi si se presara patrunjelul deasupra. Se serveste imediat.

 


 
Somon in crusta de mustar : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro