Cauta


 
Conopida cu masline la cuptor
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 35 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 8 portii:

1 conopida mai mare, de circa 1 kg;
150 g masline verzi mari, taiate in 4;
60 ml ulei de masline;
Cateva crutoane asezonate, faramitate intr-un blender sau robot de bucatarie;
Sare kosher, piper proaspat macinat si patrunjel tocat, dupa gust.

 

Conopida cu masline la cuptor

 

Acest preparat este foarte gustos atunci cand este servit la temperatura camerei. Pentru a economisi timp puteti folosi masline verzi fara samburi.

Preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200°C si se unge o tava cu strat antiadeziv.

Se taie conopida in doua si se inlatura miezul. Apoi se taie in florete de circa 1,5 cm.

Se amesteca intr-un bol conopida, maslinele, uleiul de masline, sarea si piperul, pana ce maslinele si conopida sunt acoperite bine cu ulei. Se transfera totul intr-o tava si se intinde intr-un strat uniform. Se introduce tava in cuptor timp de 10 minute. Se agita tava pentru amestecarea continutului si se mai introduce la cuptor 10-12 minute.

Se scoate tava din cuptor, se adauga patrunjelul si firimiturile de paine, se amesteca si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Conopida si maslinele pot fi coapte in ziua precedenta, acoperite si introduse la frigider pana la utilizare; acestea trebuie aduse la temperatura camerei inainte de servire.

Pentru servire, se monteaza conopida si maslinele in centrul unei farfurii sau a unui bol nu prea adanc.

 


 
Conopida cu masline la cuptor : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro