Cauta


 
Dovlecei cu sirop de artar la cuptor
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 6 portii:

6 dovlecei a cate 500 g fiecare;
120 ml sirop de artar, incalzit;
50 g unt, la temperatura camerei;
1/2 lingurita cimbru;
Sare si piper dupa gust.

 

Dovlecei la cuptor

 

Acesti dovlecei indulciti cu sirop de artar reprezinta acompaniamentul perfect pentru orice masa. Piureul de dovlecel este servit direct in coaja pentru a obtine o prezentare colorata.

Preparare

Se introduce un raft in treimea inferioara a cuptorului si se preincalzeste la 200°C.

Se taie fiecare dovlecel la circa 2 cm de partea superioara si se pastreaza partea taiata pentru a servi drept capac. Se inlatura semintele din interior folosind o lingura si se asaza dovleceii intr-o tava.

Se amesteca intr-un bol mic siropul de artar si untul pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul in fiecare dovlecel si se asezoneaza cu cimblul, sarea si piperul. Se pune capacul fiecaruia dintre dovlecei si se introduce tava la cuptor cira 45 minute, pana ce pulpa dovleceilor poate fi desprinsa usor cu un cutit.

Se razuie pulpa din fiecare dovlecel cu ajutorul unei linguri si se amesteca cu siropul de artar si celelalte sucuri, formand un piure in interiorul fiecarui dovlecel.

Se serveste imediat.

 


 
Dovlecei cu sirop de artar la cuptor : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro