Cauta


 
Paine prajita cu rosii caramelizate si ricotta
 (Voturi: 3)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: Italian Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 6 portii:

60 ml ulei extra-virgin, si in plus pentru ungere;
2 catei usturoi, tocati;
1 lingura seminte chimen, zdrobite;
700 g rosii cherry, taiate pe jumatate;
12 felii paine cu crusta groasa, grosime 1-1,5 cm;
240 g branza ricotta de oaie sau ricotta de vaca bine scursa;
Sare si piper dupa gust.

 

Paine prajita cu ricotta si rosii caramelizate

 

Descriere

In italia, un aperitiv preferat este reprezentat de o felie groasa de paine unsa cu rosii si asezonata cu ulei de masline si sare. In aceasta reteta, combinatia delicioasa este imbogatita cu ricotta proaspata si cremoasa si rosii cherry coapte.

Preparare

Se amesteca intr-un bol, 60 ml ulei masline cu usturoiul, chimenul si piper. Se lasa deoparte 30 min.

Se preincalzeste un cuptor la 150°C.

Se asaza rosiile pe o tava, cu partea taiata in sus. Se toarna amestecul de ulei si condimente peste rosii cu ajutorul unei linguri, dupa care se presara cu sare. Se introduce tava la cuptor si se lasa circa 90 min, pana ce rosiile se incretesc si se innegresc pe alocuri dar inca mai sunt zemoase. Se transfera intr-un bol, avand grija sa se toarne si toate sucurile ramase in tava.

Se prajesc feliile de paine circa 1-2 min, pana ce marginile sunt putin maronii, iar fetele sunt aurii.

Se intinde cate o lingura de branza pe fiecare felie de paine si se asaza rosiile coapte ca topping. Se pun feliile pe un platou si se servesc.


 
Paine prajita cu rosii caramelizate si ricotta : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro