Cauta


 
Supa de rosii coapte
 (Voturi: 1)

Timp de preparare: 120 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 6-8 portii:

20 rosii coapte bine;
60 ml ulei masline extra-virgin, plus altul pentru servire;
1 ceapa mare, tocata;
4 tulpine frunza de telina, tocate;
2 fire praz, partea alba si verde deschis, tocate;
2 linguri usturoi copt;
2 litri supa de legume fierte, plus mai mult daca este nevoie;
2 linguri frunze cimbru verde;
Sare si piper dupa gust.

 

Supa de rosii coapte

 

Se introduce un raft in treimea superioara si unul in cea inferioara a unui cuptor. Se preincalzeste cuptorul la 200°C.

Se taie rosiile pe jumatate si se transfera intr-un bol mare. Se adauga 300 ml ulei de masline, se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca pentru a fi acoperite cu ulei. Se asaza rosiile cu partea taiata in sus in 2 tave pentru copt si se introduc in cuptor. Se lasa in cuptor pana ce rosiile devin moi si putin caramelizate (circa 2 ore), schimband tavile intre ele periodic si rotindu-le la 180 de grade dupa 1 ora.

Intr-o oala Cocotte din fonta la foc mediu, se incalzeste uleiul de masline ramas. Se adauga ceapa, telina si prazul si se gatesc 8-10 min pana se inmoaie. Se adauga rosiile coapte impreuna cu sucurile acumulate si usturoiul, si se lasa pe foc 30 min amestecand ocazional. Se adauga zeama de la legumele fierte si cimbrul, se reduce focul la mediu spre mic si se fierb inca 30 min.

Se proceseaza supa cu ajutorul unui blender pana devine omogena si fina. Se ajusteaza consistenta prin adaugarea de zeama de legume daca este necesar si se asezoneaza cu sare si piper. Se toarna supa in boluri, se adauga putin ulei dupa gust si se serveste imediat.


 
Supa de rosii coapte : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro