Cauta


 
Clatite nemtesti cu mere
 (Voturi: 12)

Timp de preparare: 30 - minute
Specific: German Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 3-4 portii:

5 oua;
10 ml esenta vanilie;
115 g zahar;
45 g faina;
5 g praf de copt;
1 varf de lingurita sare de mare fina;
25 g unt nesarat;
2 mere mai mari, decojite, fara miez si taiate in felii de 1 cm;
1 lingurita de scortisoara macinata;
15 g zahar pudra (optional);
100 g zmeura;
60 ml smantana.

 

Clatite nemtesti cu mere

 

Descriere

Modul traditional de preparare a acestei retete, cunoscuta sub numele Apfelpfannkuchen, este de a intoarce clatita in tigaie pentru a fi gatita bine si pe partea celalata. Acest lucru poate fi dificil deoarece nu trebuie sa desprindeti merele. In aceasta reteta, procesul de gatire a clatitei este finalizat in cuptor, aceasta fiind o modalitate mai facila. Cele mai multe clatite europene, cum sunt clatitele suedeze, sunt gatite cel putin partial in cuptor. Clatitele europene contin de multe ori bucatele de fruct sau carne, cum sunt merele folosite in aceasta reteta.

Preparare

Cu ajutorul unui blender, se amesteca ouale, extractul de vanilie si 100 g zahar timp de 5 secunde. Se adauga faina, praful de copt si sarea dupa care se amesteca inca circa 10 secunde.

Se preincalzeste un cuptor la 200°C.

Se topeste untul intr-o tigaie de 24 cm care poate fi folosita si la cuptor. Atunci cand untul nu mai face spuma, se adauga merele si se soteaza 4-5 min amestecand ocazional. Dupa trecerea celor 5 min se presara scortisoara, zaharul ramas si se mai soteaza circa 2 min pana ce merele devin glazurate, iar marginile lor sunt putin transparente.

Se imprastie merele uniform in tigaie si se toarna aluatul peste ele, avand grija ca merele sa ramana pe loc. Se reduce focul la mediu spre mic si se gateste circa 8 min pana ce baza clatitei s-a intarit. Se transfera tigaia in cuptor si se gateste circa 10 min pana ce clatita s-a intarit peste tot.

Se scoate tigaia din cuptor si se asaza o farfurie peste clatita cu fata in jos. Se tine bine de farfurie si se inverseaza impreuna cu tigaia in asa fel incat clatita sa ajunga pe farfurie. Dupa aceasta se poate ridica tigaia de pe clatita. Se taie clatita in 3 sau 4 felii si se transfera pe farfurii individuale. Se presara fiecare portie cu zahar pudra si se decoreaza cu zmeura. Se pune si un topping de smantana dupa care se serveste imediat.


 
Clatite nemtesti cu mere : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro