Cauta


 
Inghetata cu topping de piersici
 (Voturi: 9)

Timp de preparare: 20 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 4 portii:

4 piersici;
sucul de la 1/2 lamaie;
60 g unt nesarat;
50 g zahar brun;
30 ml rom (optional);
400 ml inghetata de vanilie sau cafea.

Inghetata poate sa fie din comert sau poate fi facuta in casa. Pentru retete si detalii despre inghetata facuta in casa, click aici.

 

Inghetata cu topping de piersici

 

Daca se doreste, se poate indeparta din puful de pe piersici cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Se scot samburii de la piersici dupa care se taie in felii de circa 1 cm.

Intr-un bol nonreactiv, se amesteca feliile de piersici impreuna cu sucul de lamaie si se lasa deoparte.

Intr-o tigaie mare la foc mediu, se topeste untul, se adauga zaharul impreuna cu piersicile si se soteaza 5 minute, pana ce zaharul se caramelizea, iar piersicile devin putin maronii. Se ia tigaia de pe foc si se amesteca romul.

Pentru servire, se pune inghetata in pahare sau boluri. Fiecare pahar sau bol trebuie sa aiba un topping format din piersici si sosul rezultat de la sotarea acestora. Se serveste imediat.


 
Inghetata cu topping de piersici : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro