Cauta


 
Granita de pepene
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 30 - minute
Specific: Italian Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 6 portii:

1000-1250 g bucati pepene, fara seminte;
240 ml apa;
220 g zahar;
15 ml suc de lamaie proaspat;

 

Granita de pepene

 

Descriere

Granita este o bautura semi-inghetata preparata in zilele toride de vara din Italia. Ca si inghetata, granita vine intr-o varietate de arome dulci si racoritoare cum ar fi cea de pepene, piersica, nectarina, cafea, etc. Daca doriti, aceasta granita poate fi decorata cu bucatele racite de pepene.

Instructiuni

Se pun bucatile de pepene intr-un blender si se face un piure din ele. Se strecoara piureul de pepene intr-un bol cu ajutorul unei strecuratori. Ar trebui sa se obtina circa 500 ml piure.

Intr-o cratita la foc mare, se combina apa cu zaharul, si se incalzesc in timp ce se amesteca pana ce zaharul s-a topit. Se adauga acest sirop de zahar si sucul de lamaie peste piureul de pepene si se amesteca bine. Se toarna amestecul intr-un vas din sticla sau metal de adancime mica (o tava pentru cuptor).

Se introduce vasul in congelator (neacoperit) timp de 90-120 minute, pana ce incep sa se formeze cristale de gheata. Cu ajutorul unei spatule, se amesteca piureul de pepene pentru a sparge gheata formata dupa care se reintroduce in congelator. Aceasta operatie trebuie facuta la fiecare 30 minute pentru a nu permite amestecului sa formeze o masa solida. Aceasta granita va avea cristale uniforme de gheata in circa 2 ore de la prima scoatere a vasului de la congelator.

Pentru servire, se pune in cupe pentru servire inghetata care au fost racite in prealabil.


 
Granita de pepene : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro