Cauta


 
Inghetata cu menta si ciocolata
 (Voturi: 3)

Timp de preparare: 40 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Pentru circa 1 litru:

375 ml lapte;
375 ml smantana cu un continut de grasime mai mare de 35%;
20 g frunze proaspete de menta;
4 galbenusuri de ou;
125 g zahar;
1 varf de ligurita sare;
1-2 picaturi de colorant alimentar verde (optional);
1-2 picaturi de colorant alimentar albastru (optional);
80 g ciocolata amaruie, tocata marunt;
10 ml ulei de rapita;

 

Inghetata cu menta si ciocolata

 

Se amesteca intr-o cratita de 2 litri la foc mediu, laptele, 250 ml smantana si frunzele de menta. Se lasa pe foc circa 5 min pana incep sa se formeze bule pe marginea vasului. Se ia de pe foc si se lasa 20 min.

Intre timp, se combina intr-un bol galbenusurile de ou, zaharul si smantana ramasa, dupa care se bat cu un tel pana se omogenizeaza. Se amesteca gradual in acest bol, 125 ml din amestecul de lapte preparat anterior. Dupa aceasta, se toarna continutul bolului peste amestecul de lapte si menta din cratita, si se pun la foc mediu amestecandu-se constant cu o lingura de lemn. Crema nu trebuie lasata sa fiarba tare. Se lasa pe foc 4-6 min, pana ce amestecul se ingroasa putin, astfel daca trecem degetul prin crema, acesta lasa o urma evidenta. Se strecoara amestecul intr-un bol, presand frunzele de menta cu spatele lingurii. In acest moment pot fi adaugati colorantii alimentari daca se doreste acest lucru.

Se asaza bolul intr-un alt bol umplut partial cu apa si gheata, amestecandu-se ocazional pana se raceste continutul. Se acopera cu folie de plastic, presand folia pana atinge crema, pentru a evita formarea unei pelicule tari pe suprafata sa. Se introduce in frigider intre 3 si 24 ore.

Cu o ora inainte de a congela inghetata, se topeste ciocolata si se amesteca uleiul de rapita. Se transfera intr-o cana si se raceste la temperatura camerei.

Se transfera crema intr-o masina de facut inghetata si se ingheata conform instructiunilor fabricantului. Cand crema este aproape inghetata se adauga ciocolata in masina in timp ce aceasta amesteca ingredientele, iar daca nu este posibil astfel, se opreste masina pentru a adauga ciocolata si se porneste din nou. Se transfera inghetata intr-un recipient pentru congelare si se introduce in congelator. Se lasa la inghetat intre 3 ore si 3 zile inainte de a fi servita.


 
Inghetata cu menta si ciocolata : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro