Cauta


 
Tarta rosii si busuioc
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 80 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente 4-6 portii:

Pentru aluat:

170 g faina;
150 g unt rece nesarat, taiat in felii de 2 cm;
30 ml apa rece;
sare, dupa gust.

Pentru umplutura:

100 ml ulei de masline extra-virgin;
2 catei de usturoi, feliati subtire;
8 rosii, taiate pe jumatate, fara seminte;
230 g branza de capra (chevre);
1 cana frunze proaspete de busuioc, taiate in fasii de cativa mm;
Sare si piper proaspat macinat, dupa gust.

 

Tarta rosii si busuioc

 

Daca rosiile sunt mari si zemoase nu mai trebuie prajite inaintea coacerii. Insa, usturoiul trebuie sotat in uleiul de masline pentru a diminua aroma puternica.

Pentru prepararea aluatului, se amesteca timp de 15 secunde faina cu sarea in bolul robotului de bucatarie echipat cu atasamentul paleta pentru aluat. Se adauga untul si se continua amestecarea timp de 30-40 secunde, pana cand compozitia arata ca niste firimituri de marimea boabelor de mazare. Se adauga apa cu o lingura si se continua amestecarea adaugand apa pe parcurs, pana ce aluatul devine uniform. Se asaza aluatul pe un blat de lucru presarat cu faina dupa care se formeaza cu acesta un disc de 12 cm. Se infasoara cu o folie de plastic dupa care se introduce la frigider cel putin 1 ora.

Se scoate aluatul de la frigider dupa care se intinde intr-o foaie de circa 3 mm care sa se potriveasca la tava pe care o alegem. Se preseaza aluatul in tava si se taie excesul, lasand 1,5 cm de aluat pe marginea acesteia. Aluatul ramas poate fi presat pe laturile tavii in asa fel incat sa fie mai gros pe laterale decat la baza. Se introduce tava la frigider cel putin 10 min.

Pentru prepararea umpluturii, se pune o tigaie la foc mediu si se incalzesc 70 ml ulei de masline. Se dauga usturoiul si se prajeste timp de circa 1 min, amestecand ocazional. Se transfera usturoiul din tigaie intr-o farfurie cu ajutorul unei linguri cu sloturi. Se asezoneaza rosiile cu sare si piper dupa care se asaza in tigaie cu partea taiata in jos. Se lasa in tigaie 4-5 min fara a se amesteca pana devin aurii in partea inferioara dupa care se transfera pe o farfurie. Se ia tigaia de pe foc si se amesteca cu uleiul din ea, branza, usturoiul, jumatate din busuioc, sarea si piperul.

Se introduce un raft metalic in treimea inferioara a cuptorului dupa care se incalzeste la 200°C.

Se unge aluatul cu 15 ml ulei de masline si se intinde amestecul de branza uniform pe fundul sau. Se asaza rosiile deasupra cu partea taiata in sus, dupa care se toarna peste ele cei 15 ml de ulei ramasi si se asezoneaza cu sare si piper. Se coace circa 1 ora pana ce crusta devine aurie si crocanta. Se transfera tarta pe un suport metalic pentru a se raci cel putin 10 min.

Se scoate tarta din tava si se taie in felii de circa 7 cm. Se decoreaza cu busuiocul ramas si se serveste imediat.


 
Tarta rosii si busuioc : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro