Cauta


 
Placinta cu afine
 (Voturi: 7)

Timp de preparare: 100 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 1 placinta de 26 cm diametru:

1 aluat pentru placinta (click aici pentru reteta);
130 g faina;
150 g zahar nerafinat;
80 g zahar granulat;
10 g scortisoara macinata;
1 g sare;
150 g unt nesarat taiat in bucatele de 2 cm;
1000 g afine.

 

Placinta afine

 

Un topping crocant din firimituri reprezinta perechea perfecta pentru o umplutura de placinta din afine. Afinele salbatice pot fi inlocuite cu alte fructe mai domestice. Afinele salbatice sunt de obicei disponibile vara, cand temperaturile sunt mari.

Se introduce un raft metalic in treimea de jos a cuptorului si se preincalzeste la 200°C.

Se intinde aluatul dupa care se asaza intr-o tava pentru placinta de 26 cm. Se introduce la frigider pana se intareste. Dupa ce se scoate tava de la frigider, se pune o folie mai groasa de aluminiu peste aluat. Se umple tava cu boabe uscate de fasole sau orez negatit (acestea actioneaza ca niste greutati care mentin aluatul in forma tavii pana ce acesta se intareste). Se introduce tava in cuptor si se lasa circa 15 min, pana ce aluatul s-a intarit; pentru a verifica daca este gata, ridicati folia de o margine. Dupa aceasta se inlatura boabele si folia cu grija, se reduce temperatura cuptorului la 175°C, si se mai lasa la cuptor circa 5 min pana ce crusta aluatului devine maronie pe margini, iar fundul sau arata uscat. Se scoate din cuptor si se lasa pe un suport metalic.

Se amesteca impreuna intr-un bol mare: 100 g faina, 75 g zahar nerafinat, 70 g zahar granulat, 5 g scortisoara macinata si sarea. Se imprastie bucatelele de unt peste ingrediente si se amesteca cu mana sau cu un robot de bucatarie pana se formeaza firimituri de dimensiunea unor boabe de mazare dupa care se lasa deoparte.

Se combina intr-un bol mare afinele, zaharul nerafinat ramas, scortisoara ramasa si 32 g faina. Se amesteca incet pentru a inveli afinele uniform. Se presara fundul crustei care a fost coapta mai devreme cu faina si zaharul granulat ramase dupa care se toarna umplutura uniform in crusta.

Se ridica temperatura cuptorului la 200°C.

Se presara toppingul de firimituri uniform peste umplutura si se introduce in cuptor 50 - 60 min pana ce firimiturile devin maro-aurii, iar umplutura de afine incepe sa formeze bule de aer. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa pe un suport metalic pentru a se raci complet.

Aceasta placinta se serveste la temperatura camerei si se recomanda consumarea sa in ziua in care a fost coapta.


 
Placinta cu afine : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro