Cauta


 
Aluat pentru placinta
 (Voturi: 45)

Timp de preparare: 20 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 1 foaie de 32 cm diametru:

160 g faina;
15 g zahar;
1 g sare;
150 g unt rece nesarat taiat in cubulete de 0.5 cm;
45 ml apa foarte rece.

 

Aluat placinta

 

Pentru a face aluatul manual intr-un bol mare, amestecati impreuna faina, zaharul si sarea. Se taie untul in amestecul de faina cu ajutorul unui cutit de patiserie sau cu doua cutite pana ce bucatelele de unt ajung de marimea unor boabe de mazare. Se adauga apa si se amesteca pana ce aluatul se leaga.

Pentru a face aluatul intr-un robot de bucatarie, atasati accesoriul paleta pentru aluat, si amestecati impreuna faina, zaharul si sarea in bolul mixerului. Se adauga untul si se imprastie cu o furculita pentru a se inveli cu faina. Se amesteca aluatul pe viteza mediu-incet pana ce bucatelele de unt ajung de marimea unor boabe de mazare. Se adauga apa si se amesteca pana se leaga aluatul.

Se transfera aluatul pe o suprafata de lucru si se formeaza o bila care mai apoi este turtita intr-un disc. (Desi multe retete de aluat recomanda racirea aluatului, acest aluat trebuie intins imediat pentru cel mai bun rezultat) Se presara suprafata de lucru cu faina si se intinde aluatul intr-un disc de 32 cm si 3-4 milimetri grosime. Acest aluat ajunge pentru o placinta de 26 cm cu o singura crusta.

Pentru a face o placinta cu crusta dubla: Se dubleaza cantitatile retetei, se taie aluatul in doua si se turteste fiecare parte in cate un disc. Se intinde unul dintre ele intr-o foaie de 32 cm si se asaza in tava. Se introduc bucatile de aluat ramase de la prima foaie, in cel de-al doilea aluat. Se intinde si acesta intr-o foaie de 32 cm si 3-4 mm grosime dupa care se pastreaza in frigider pana este nevoie de el.

Pentru a face o placinta cu crusta superioara impletita: Se dubleaza cantitatile retetei, se taie aluatul in doua si se turteste o jumatate intr-un disc. Se intinde discul intr-o foaie de 32 cm si se asaza in tava. Se taie partile din aluat care depasesc tava, lasand sa iasa in afara circa 1,5 cm de aluat. Se introduc bucatile de aluat, ramase de la prima foaie, in cel de-al doilea aluat. Se intinde si acesta intr-o foaie de 35 x 27 cm si 3-4 mm grosime dupa care se pastreaza in frigider pana este nevoie de el.

Aluat cu alune sau nuci: Se adauga la amestecul de faina 30 g de nuci, migdale sau alune, coapte si macinate apoi se continua dupa indicatii.

Sfat: Aluatul de placinta poate fi facut si inghetat pentru a fi folosit chiar si 2 luni mai tarziu. Pentru a il ingheta, puneti aluatul pe un disc din carton dupa care il infasurati bine in folie.


 
Aluat pentru placinta : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro