Cauta


 
Pui la cuptor cu rosii cherry
 (Voturi: 2)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 persoane:

35 ml ulei de masline (circa 6 lingurite);
4 jumatati de piept de pui, dezosate si fara piele (circa 600 g in total);
250 g rosii cherry taiate pe jumatate;
10 ml otet balsamic (circa 2 lingurite);
sare de mare, dupa gust;
piper proaspat macinat, dupa gust;
o lamaie taiata in 8 felii subtiri;
intre 6 si 8 crengute de tarhon;
intre 8 si 10 frunze de salvie proaspata;

Daca nu vreti sa folositi tarhon si salvie, se poate utiliza patrunjel si busuioc in locul acestora.

 

Piept de pui cu rosii cherry la cuptor

 

Descriere

Iata o modalitate usoara de a gati un piept de pui, care de asemenea nu contine grasimi multe. Coacerea puiului la cuptor, dureaza mai mult decat prepararea unui sote sau fierberea sa, dar rezultatul este o carne mult mai gustoasa. Rosiile cherry, devin si mai dulci pe masura ce se coc, astfel devenind un companion delicios pentru pieptul de pui. Daca nu se doreste folosirea tarhonului si a salviei, se poate utiliza patrunjelul si busuiocul in schimbul acestora.

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200°C si se unge vasul de copt cu 10 ml. ulei de masline.

Se pune pieptul de pui in vasul uns dupa care se aranjeaza rosiile in jurul puiului. Otetul balsamic si 15 ml. ulei se pulverizeaza peste ingrediente. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Se asaza cate doua felii de lamaie peste fiecare piept de pui, dupa care se asaza tarhonul si salvia pe langa si peste pui. Cei 10 ml de ulei ramasi se pulverizeaza peste preparat.

Se lasa la cuptor aproximativ 25 - 30 minute, pana ce pieptul de pui devine opac peste tot. Se asaza cate un piept de pui pe fiecare farfurie, punand cantitati egale de rosii si legume in jurul acestora, dupa care se toarna si putin suc din tava in care a fost copt puiul. Mancarea poate fi servita imediat dupa preparare.

Pofta buna!

 


 
Pui la cuptor cu rosii cherry : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro