Cauta


 
Peste a la provencal
 (Voturi: 9)

Timp de preparare: 50 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 - 6 portii:

4 fileuri de halibut, fiecare intre 200 si 250 g;
sare de mare nerafinata Kosher si piper proaspat macinat, dupa gust;
30 ml vin alb sec;
45 ml ulei de masline extra-virgin;
1 catel de usturoi, tocat;
15 g tarhon proaspat;
15 g patrunjel proaspat;
1 g frunze de cimbru proaspat;
30-50 g firimituri de paine uscata.

 

Peste a la provencal

 

Se preincalzeste cuptorul la 190°C si se unge cu ulei o tava ceramica de dimensiuni potrivite pentru a cuprinde pestele asezat intr-un singur strat.

Se asaza fileul de peste in tava, dupa care se asezoneaza cu sare si piper, iar apoi se toarna vinul alb peste el. Se aranjeaza rosiile deasupra pestelui petrecandu-le una peste cealalata daca nu incap.

Se amesteca intr-un bol de dimensiuni mici 30 ml de ulei impreuna cu usturoiul, tarhonul, patrunjelul si cimbrul. Dupa aceasta se toarna compozitia peste rosii cu ajutorul unei linguri. Se imprastie firimiturile de paine deasupra pestelui si a rosiilor, dupa care se pulverizeaza cei 15 ml de ulei ramasi.

Se coace 25-30 min, pana ce firimiturile de paine devin maronii, iar pestele devine opac. Se serveste imediat, direct din tava in care a fost copt.


 
Peste a la provencal : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro