Cauta


 
Cartofi dulci cu naut si sos curry
 (Voturi: 6)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 portii:

30 ml ulei de rapita;
1 ceapa mai mica, tocata in cubulete;
2 catei de usturoi, tocati fin;
15 g ghimbir proaspat tocat;
1 ardei jalapeno sau thai, fara seminte si taiat fin;
15 g pudra de curry;
1 cartof dulce mai mare, fara coaja si taiat in cuburi de circa 1 cm;
1 cutie de naut (450 g) din care se scurge lichidul dupa care se clatesc;
1 cutie lapte de cocos, bine agitat;
100 g mazare congelata;
100 g rosii din conserva, fara zeama;
250 ml apa;
Sare si piper proaspat macinat dupa gust;

 

Tocanita de primavara cu vitel

 

Pregatirea bazei de curry

Se incalzeste uleiul de rapita intr-o cratita cu fund mai gros la foc mediu. Se adauga ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, amestecand ingredientele ocazional. Se lasa la foc circa 4 minute, pana cand ceapa devine transparenta. Se adauga pudra de curry si se amesteca timp de 30 secunde. Se asezoneaza cu sare si piper.

Gatirea legumelor

Dupa ce sosul de curry este gata, se adauga in cratita cartofii dulci, nautul, laptele de cocos si apa. Se creste intensitatea focului intre mediu si mare pana ce continutul cratitei incepe sa fiarba, dupa care se reduce focul si se lasa la fiert fara capac circa 10 minute, pana ce cartofii s-au fiert. La final se adauga rosiile si mazarea si se lasa pana ce se incalzesc bine.

Mancarea se poate servi imediat dupa preparare. Poate fi servita optional impreuna cu orez basmati gatit la aburi. Aceasta mancare poate fi mancata si in perioada de post deoarece nu contine produse animale.

Atunci cand aceasta mancare este pusa la frigider se intareste considerabil. Astfel, pentru reincalzire va trebui sa mai adaugati putina apa si sa o incalziti la foc mediu.


 
Cartofi dulci cu naut si sos curry : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro