Cauta


 
Bouillabaisse
 (Voturi: 18)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente pentru 6 portii:

1,5 kg peste de mai multe feluri (dorada, caras, cod, salau, midii si/sau creveti)
2 cartofi potriviti
frunze de telina
2 cepe
2 catei de usturoi
1 cutie rosii in bulion
2-3 linguri ulei de masline
putina coaja de portocala
2 foi de dafin
o crenguta cimbru uscat
jumatate lingurita fenicul uscat
un praf de sofran
sare, piper

Ingrediente pentru sosul rouille:

5-6 catei de usturoi
20 - 30 ml ulei de masline
2-3 linguri sos de rosii
1 ou fiert tare
un praf de boia
putin sofran
cateva crutoane, si in plus, pentru servit

Ingrediente pentru supa de peste:

2 morcovi
1 radacina patrunjel

 
 
 

Imagini ale preparatului

Bouillabase
BouillabaseBouillabaseBouillabaseBouillabaseBouillabase

Mod de preparare

Se pun la fiert, in 2 l de apa, morcovii taiati bucati, radacina de patrunjel si 2 - 3 boabe de piper. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga capetele si cozile de peste. Se lasa sa se fiarba pestele si cand este gata, se strecoara, oprind doar supa limpede.

Se toaca ceapa, rosiile in bulion, iar cartofii se taie cubulete. Se incing 2 - 3 linguri de ulei intr-o cratita incapatoare si se caleste ceapa 2 - 3 minute, dupa care se adauga frunzele de telina, rosiile si cartofii. Se amesteca si dupa inca 2 - 3 minute se adauga jumatate de lingurita coaja de portocala, foile de dafin, crenguta de cimbru, feniculul, sarea, piperul, supa de peste si se lasa sa fiarba vreo 20 de minute.

Intre timp, bucatile de peste ramase se taie si li se scot oasele, pe cat posibil. Cand toate legumele sunt fierte, se adauga pestele, se amesteca cu grija si se lasa la foc mediu-mare cam 10 - 15 minute. Pentru ca pestele sa ramana cat mai intreg, amestecati cat mai putin. Daca folositi scoici sau creveti, adaugati-le cu 3 - 4 minute inainte de a stinge focul.

La final, se scot foile de dafin si cimbrul din bouillabaisse si se pregateste sosul rouille, fara de care mancarea isi pierde tot farmecul. Se piseaza usturoiul cu putina sare pana se obtine o pasta. Se adauga crutoanele, care se zdrobesc in mojar si se omogenizeaza cu sosul de rosii, boia si sofran. Se incorporeaza galbenusul unui ou fiert tare si se toarna uleiul in fir subtire, ca la o maioneza. Bouillabaisse se serveste cu sos rouille si crutoane.

Pofta buna!

Sursa: Bucataria Furnicutilor


 
Bouillabaisse :
Pseudonim: test (07/22/2013 11:35:32 AM)
Subiect:test
Postare:test

Pseudonim: test (07/17/2013 12:17:32 PM)
Subiect:test
Postare:test

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro