Cauta


 
Somon cu cartofi si sparanghel
 (Voturi: 7)

Timp de preparare: 45 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente pentru 4 persoane:
500 g file de somon,
500 g cartofi rosii,
120 g sparanghel,
sare si piper dupa gust

Ingrediente pentru sos:
2 rosii,
3 linguri suc de lamaie,
1 lingurita patrunjel tocat marunt,
1 lingura coaja rasa de portocala,
1/2 lingura usturoi pisat,
50ml ulei de masline,
sare si piper dupa gust

 

Imagini ale preparatului

Descriere

Fileul de somon cu salata de cartofi si sparanghel este o mancare perfecta pentru pranz sau pentru o cina usoara.

Salata poate fi pregatita rapid, chiar inainte de servire sau, daca o gatim cu o zi inainte, o putem pastra la frigider. Este o mancare foarte sanatoasa si usor de preparat.

Mod de preparare

Preparea somonului:
Se indeparteaza pielea somonului, se condimenteaza si se pune pe gratarul incins la 200 grade Celsius, cu ajutorul unui cleste.

Se lasa aproximativ 4 minute pe fiecare parte, apoi se scoate de pe gratar si se lasa la racit.

Pregatirea cartofilor si a sparanghelului:
Se pun la fiert cartofii intr-o cratita mare, acoperita cu un capac. Se lasa sa fiarba 15 - 20 minute pana devin moi, astfel incat, sa ii putem strapunge usor cu furculita. Se scurg si se lasa la racit. Li se indeparteaza coaja, se taie in felii de 1 cm grosime si se asaza pe o farfurie mare.

In cazul in care sparanghelul este mai gros, se foloseste un cutit de curatat legume, cu care se curata partea exterioara. Apoi se taie pe diagonala, in bucati de aproximativ 2 cm lungime, care se pun intr-un vas pentru gatit la aburi si se lasa aproximativ 5 minute. Sparanghelul se scoate si se clateste cu apa rece, apoi, se usuca si se aranjeaza in farfurie, alaturi de cartofi.

Dupa ce s-a racit, somonul se taie in fasii de 2 cm grosime si se asaza langa cartofi si sparanghel.

Prepararea sosului:
Se pun rosiile intr-un bol termorezistent, peste care se toarna apa clocotita, pana ce apa va acoperi complet rosiile si se lasa sa se opareasca timp de 5 minute. Apoi, se scurg si se taie in cubulete de 1 cm grosime.

Intr-un alt castron, mai mic, se amesteca uleiul de masline, sucul de lamaie, rosiile oparite, patrunjelul, coaja de portocala rasa, usturoiul pisat, sarea si piperul. Se amesteca, pana se formeaza o pasta omogena. Daca sosul este prea gros, puteti adauga cateva linguri de apa plata si amestecati din nou.

In final, se asaza foile de salata pe un platou si se stropesc cu putin sos, iar deasupra se pun cartofii, sparanghelul si somonul, peste care se pune si restul de sos si se presara ceapa verde tocata.

Pofta buna.

 


 
Somon cu cartofi si sparanghel : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro