Cauta


 
Briose cu ciocolata
 (Voturi: 3)

Timp de preparare: 100 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 24 briose:

 

 

1 ou la temperatura camerei;
200 g crema de branza;
500 g zahar;
500 g faina;
100 g cacao pudra;
100 g fulgi de ciocolata;
350 ml apa rece;

100 ml ulei vegetal;
1 lingura esenta vanilie;
5 lingurite otet balsamic;
2 lingurite bicarbonat de sodiu;
1 lingurita sare.

Briose cu cacao

 

Se folosesc 2 tavi speciale pentru briose cu cate 12 compartimente fiecare. Se captusesc compartimentele cu forme din hartie speciala pentru briose.

Se pozitioneaza rafturile cuptorului astfel: un raft in treimea inferioara si un raft in treimea superioara. Se incalzeste cuptorul la 175°C (foc mic-mediu).

Se combina apa, uleiul, vanilia si otetul balsamic intr-o cana mare. Nu este necesar sa se amestece. Se lasa deoparte.

Aluatul se obtine amestecand bine faina, cacao, bicarbonatul, 400 g zahar si sarea, intr-un bol mare, cu ajutorul unui tel. Se toarna apoi treptat amestecul de apa, ulei, otet si vanilie, amestecand cu o lingura din lemn pana la omogenizare.
Se toarna in formele din compartimentele tavilor pentru briose astfel incat sa se umple ¾ din fiecare compartiment (aluatul ulterior va creste).

Pentru crema, se bate oul impreuna cu restul de zahar si branza, cu un mixer electric, aprox. 2 minute la viteza medie (pana se omogenizeaza). Se transfera intr-o punga pentru ornat, cu ajutorul unei spatule flexibile (din cauciuc sau silicon). Se introduce duza pungii pentru ornat in aluatul din fiecare forma si se preseaza usor pana cand nivelul aluatului va urca pana la marginea compartimentului. Se presara apoi fulgii de ciocolata deasupra fiecarei briose.

Se pun tavile in cuptor si se lasa la copt verificand cu ajutorul unei scobitori (se introduce scobitoarea in cate o briose, daca aceasta va ramane curata, fara aluat lipit, atunci se va opri cuptorul - dupa aprox. 30 minute).

Se iau tavile din cuptor si se lasa sa se raceasca 20 minute. Se iau apoi briosele din tavi si se lasa sa se raceasca complet (aprox. 30 minute) dupa care se servesc.

Pofta buna!


 
Briose cu ciocolata : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro