Cauta


 
Martipan
 (Voturi: 1)

Timp de preparare: 45 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 


350 g zahar pudra;
250 g migdale macinate;
1 portocala pentru suc si coaja;
2 oua
.

Martipan

 

Se cern (folosind o sita) migdalele macinate (se poate folosi un robot de bucatarie sau o razatoare fina).

Se rade coaja de portocala (se poate folosi ghimbir sau scortisoara in locul cojii de portocala) si se amesteca cu zaharul pudra si migdalele date prin sita. Se mai poate adauga vanilie pentru un plus de aroma.

Se bate intr-un bol mai mare, un galbenus impreuna cu un ou intreg.
Se adauga apoi amestecul de zahar, migdale si coaja de portocala rasa amestecandu-se totul bine. Se adauga suc de portocala daca este prea tare sau zahar pudra daca este prea fluid. Se pot adauga coloranti alimentari pentru un plus de culoare.

Se framanta totul apoi pana cand devine o pasta modelabila elastica.

Se foloseste in unele retete de prajituri sau torturi (Chec cu martipan, etc.).

Se pastreaza in frigider daca nu e folosit imediat.

Pofta buna!

 


 
Martipan : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro