Cauta


 
Prajitura de Craciun cu migdale
 (Voturi: 1)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: German Printer friendly version Printeaza
 

pentru 6 persoane:

¾ ceasca migdale decojite si maruntite;
2½ cesti faina + pentru pudrare;
⅔ ceasca zahar;
2 lingurite praf de copt;
½ lingurita bicarbonat de sodiu;
½ lingurita praf de nucsoara;
½ lingurita nucsoara proaspat rasa;
½ lingurita sare;
100 g unt;
200 g crema de branza;
1 ou;
½ ceasca
stafide aurii;
½ ceasca caise confiate tocate fin;
½ ceasca cirese confiate;
2 linguri lichior amaretto;
½ lingurita esenta vanilie;
½ lingurita esenta migdale;
Zahar pudra.

 

Prajitura de Craciun cu migdale

 

Este o reteta speciala de prajitura preparata cu ocazia Sarbatorilor de Craciun.

Se incalzeste cuptorul la 150°C. Se pune o foaie de hartie de copt intr-o tava intinsa pentru cuptor.
La un robot de bucatarie se amesteca migdalele impreuna cu o ceasca de faina. Se proceseaza pana se omogenizeaza.
Se combina apoi amestecul de migdale obtinut cu restul de faina, cu zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, nucsoara si sare.
Se mixeaza 85 g de unt si crema de branza la viteza medie, pana se obtine un amestec pufos (aproximativ 2 minute).
Se adauga apoi oul, amaretto, vanilia si esenta de migdale si se bate totul pana la omogenizare. Se da aparatul pe viteza mica si se mixeaza in continuare adaugandu-se treptat (cate ½ ceasca), stafidele, caisele si ciresele confiate, pana se formeaza un aluat ferm (aproximativ 2 minute).

Se transfera aluatul pe un suport presarat cu faina si se framanta usor pana se obtine un aluat omogen. Se pune in tava pregatita anterior. Se intinde usor aluatul pana se obtine o forma ovala subtire de aproximativ 25 cm lungime si 20 cm latime. Se face o adancitura in centru pe transversala (pe toata latimea), cu ajutorul marginii neascutite a lamei unui cutit. Se impatureste apoi usor aluatul fara sa tragem de el, paralel cu adancitura din centru, in asa fel incat una dintre margini sa fie aproximativ peste cealalta obtinandu-se forma unei paini alungite cu capetele conice. Se apasa pe marginea de deasupra ca sa adere.

Se coace aproximativ 45 minute in cuptor pana cand prajitura se rumeneste usor. Se inteapa cu o scobitoare mai lunga in centru pentru a verifica daca s-a copt bine (sa nu ramana aluat necopt lipit pe scobitoare).

Se scoate prajitura din cuptor, se topesc 2 linguri de unt si se unge cu o pensula de bucatarie. Se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca in tava. Se mai pudreaza o data cu zahar inainte de servire.

Pofta buna!


 
Prajitura de Craciun cu migdale : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro