Cauta


 
Somon in sos alb
 (Voturi: 14)

Timp de preparare: 30 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 persoane:

400g file de somon;
4 galbenusuri de ou;
200g unt;
50ml suc de portocala;
1 lingura pasta de homar;
sare si piper;
otet;
ulei de masline;
arpagic verde.

 

Somon in sos cremos de unt si portocala

 

Se topeste untul intr-o tigaie saute, la foc mic.

Se separa ouale, pentru sosul nostru avand nevoie doar de galbenusuri.

Intr-o alta tigaie, la foc mediu, se amesteca galbenusurile cu sucul de portocala, sare si piper pana se omogenizeaza. Se adauga putin otet pentru diminuarea aspectului spumos.

Trebuie sa va asigurati ca untul nu este prea incins astfel incat sosul sa nu se transforme intr-o omleta. Untul se adauga treptat peste sos amestecand continuu. Este bine ca tigaia sa nu se afle pe plita pentru aceasta etapa pentru a se evita supraincalzirea. Sosul este gata cand consistenta acestuia este similara maionezei.

Pentru o aroma deosebita se adauga sosului 1 lingura pasta de homar.

Fileul de somon se portioneaza, se asezoneaza cu sare si piper, se stropeste cu putin ulei de masline si se pune la prajit. Pentru a nu se lipi somonul se pune in tigaie mai intai pe partea unde a fost pielea (se observa usor). Este foarte gustos cand este gatit mediu pentru a ramane suculent in interior.

Se toarna sosul peste somon, se decoreaza cu cateva fire de arpagic verde si se serveste.

Sfat - Puteti servi acest preparat simplu sau cu o garnitura de paste sau orez.

Pofta buna!


 
Somon in sos alb : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro