Cauta


 
Chec cu martipan
 (Voturi: 9)

Timp de preparare: 130 - minute
Specific: German Printer friendly version Printeaza
 

pentru 8-10 persoane:

250g zahar;
350 g martipan (pentru modul de preparare click AICI);
200g unt;
1 varf de lingurita esenta de migdale;
5 oua;
250 g faina alba;
1 lingurita praf de copt (bicarbonat de sodiu);
sare.

 

Untul si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se incalzeste cuptorul la 175°C
Se unge cu unt si se presara faina intr-o tava rectangulara pentru cuptor, indepartand excesul.
Folosind un mixer cu palete metalice pentru amestecat se mixeaza impreuna zaharul si martipanul pana rezulta un amestec fin. Se adauga untul si esenta de migdale si se mixeaza in continuare pana cand se obtine un amestec omogen pufos (1-2 minute). Se adauga ouale pe rand amestecand bine. Se presara apoi faina, sarea si praful de copt si se mixeaza totul foarte bine.
Se transfera aluatul obtinut in tava pregatita initial si se lasa la copt aproximativ 75 de minute. Se incearca din cand in cand cu o scobitoare.
Se scoate tava si se lasa sa se raceasca pe un suport pentru 45 minute.
Se taie si se serveste.

Pofta buna!


 
Chec cu martipan : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro