Cauta


 
Turta dulce cu ciocolata
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 90 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 12 persoane:

2½ cani + 2 linguri faina alba
½ ceasca cacao pudra,
1 lingurita praf de copt (bicarbonat de sodiu),
½ lingurita sare,
1½ lingurita ghimbir macinat,
1 lingurita scortisoara macinata,
½ lingurita ienibahar,
¼ lingurita cuisoare macinate,
¼ lingurita nucsoara macinata,
¼ lingurita piper proaspat macinat,
350 g fulgi de ciocolata,
12 linguri (180 g) unt,
cesti zahar,
1 lingurita vanilie,
2 oua,
1 ceasca zahar brun lichid (melasa),
1 ceasca apa fiarta.

 

Pozitionati un suport pentru tava in partea de mijloc a cuptorului si lasati sa se incalzeasca la 175°C.
Ungeti cu unt si presarati faina intr-o tava rectangulara pentru cuptor (va recomandam tava pentru cuptor 33 x 23 cm, marca Vitesse France).
Intr-un bol, amestecati împreună 2 ½ cesti faina, ½ ceasca cacao pudra, bicarbonatul de sodiu, sarea, ghimbirul, scortisoara, ienibaharul, cuisoarele, nucsoara si piperul.
Intr-un alt bol, amestecati fulgii de ciocolata cu 2 linguri faina.
La un mixer electric, bateti impreuna untul, zaharul si vanilia la viteza medie-mare pana rezulta un amestec omogen cremos, (aproximativ 3 minute). Ocazional razuiti peretii bolului cu ajutorul unei spatule din silicon. Reduceti viteza pana la mediu, adaugati ouale pe rand apoi lasati sa se mixeze bine dupa fiecare adaugare. Se lasa deoparte.
Intr-un vas, amestecati impreună melasa (zaharul brun lichid) si apa fierbinte.
Reduceti viteza la minim la mixer si adaugati in compozitie alternativ in 3 reprize, faina cu amestecul de melasa, razuind ocazional peretii vasului cu spatula. Mixati pana la omogenizare. Adaugati amestecul de fulgi de ciocolata si faina, apoi mixati din nou.
Transferati aluatul obtinut in tava pregatita initial. Lasati sa se coaca pana cand turta incepe sa se retragă din parţile laterale ale tavii si devine ferma la atingere (55-60 minute).
Scoateti tava din cuptor, lasati sa se raceasca pentru 20 minute, apoi intoarceti-o pe un platou sau intr-o alta tava si lasati turta dulce sa se raceasca complet.
Inainte de servire, se presara cacao pudra si se taie in felii. Pofta buna!


 
Turta dulce cu ciocolata : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro