Cauta


 
Dovleac copt cu ceapa si usturoi
 (Voturi: 6)

Timp de preparare: 150 - minute
Specific: Italiana Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 persoane:

1 Kg dovleac placintar,
2 cepe,

4 capatani usturoi,
3 linguri ulei de masline,
4 conserve (400 g fiecare) cu fasole boabe,
1 ceasca supa concentrata de legume (sau 1 cubulet vegeta),
½ lingura cimbru uscat,

¼ lingura sare,
¼ lingura piper proaspat macinat,

1 ceasca miez de paine proaspata,
¼ ceasca parmezan razuit.

 

 

Se lasa sa se incinga cuptorul la 190°C.
Se taie longitudinal pe jumatate capatanile de usturoi si se impacheteaza fiecare in folie din aluminiu. Se pun jumatatile de usturoi in cuptor la copt pana cand se inmoaie (aproape 45 minute). Se lasa la racit apoi se curata si se zdrobesc
cateii de usturoi intr-un bol. Se lasa deoparte.
Se incing 2 linguri ulei de masline
intr-un vas cocotte pe plita la foc mediu-mare.
Se taie ceapa in jumatati si se toaca fin. Se caleste apoi pana se inmoaie, amestecand-o. Se reduce focul la mediu-slab si se continua sa se gateasca amestecand frecvent pana cand ceapa se face foarte moale si se rumeneste (aproximativ 25-30 minute). Se reduce focul si mai mult si se adauga, daca e necesar, o lingura cu apa amestecand pentru a preveni lipirea.
Se scurge si se clateste fasolea conservata (se poate inlocui cu fasole boabe bine fiarta).
Dovleacul se curata si se taie cubulete. Se adauga apoi fasolea, cubuletele de dovleac, supa concentrata de legume, cimbrul, sarea, piperul si usturoiul. Se pune capacul si se lasa in cuptor pana cand dovleacul se coace suficient (aproximativ 60 minute).
Intr-un bol se amesteca miezul de paine faramitat, parmezanul si o lingura ulei de masline. Se scoate vasul cocotte din cuptor, se da capacul la o parte si se presara deasupra amestecul cu paine si parmezan din bol (sau se transfera continutul in 4 vase individuale de servire, rezistente la cuptor - gen
Bol soufflé Emile Henry
). Se pune in continuare fara capac in cuptor si se lasa la copt pana cand painea se rumeneste (inca 10-15 minute). Se scoate, se lasa putin sa se raceasca si se serveste. Pofta buna!


 
Dovleac copt cu ceapa si usturoi : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro