Cauta


 
Biscuiti cu ghimbir
 (Voturi: 6)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: Englezesc Printer friendly version Printeaza
 

175 g faina alba, plus extra pentru tapetat;
1 lingura ghimbir fin macinat;
1/2 lingurita sare;
100 g unt rece, taiat cubulete;
50 g zahar tos;
1 lingurita lapte;
zahar pudra cat e necesar pentru pudrat;
ulei pentru uns tavile
.

 
 

Se incalzeste cuptorul la 180ºC. Se ung cu ulei doua tavi pentru cuptor.

Se mixeaza faina, sarea, ghimbirul si untul pana se obtin firimituri fine. Pe parcurs se adauga treptat laptele si zaharul, iar dupa ce s-au omogenizat, se opreste mixerul si se framanta aluatul cu mana pe o suprafata plana (masa, etc.) presarata cu faina, pana ce devine moale si fin. Se infasoara in folie de plastic si se tine la rece 30 minute.

Se presara apoi din nou faina pe suprafata de lucru, apoi se intinde aluatul sub forma unei foi de grosimea unei monede de 50 bani. Cu ajutorul unor forme se decupeaza aluatul obtinut. Bucatelele de aluat decupat astfel se pun in tavile unse in prealabil cu ulei.

Se coc biscuitii timp de 15 -20 minute sau pana ce devin aurii.

Se pudreaza cu zahar, se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.

Pofta buna!


 
Biscuiti cu ghimbir :
Pseudonim: Ada (09/07/2011 12:56:15 PM)
Subiect:interesant
Postare:Suna interesant, o sa incerc si eu reteta. Atata doar ca tava unsa cu ulei nu imi inspira ceva prea placut, o sa folosesc hartie pt copt.

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro