Cauta


 
File de pangasius la cuptor
 (Voturi: 25)

Timp de preparare: 30 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

2 buc mari file de pangasius,
1 lamaie,
3/4 catei de usturoi,
3 rosii decojite,
1 ardei gras,
1 ceapa mare,
1 ceasca de vin alb sec sau demisec,
sare, piper, oregano,
condimente pentru peste,
ulei de masline.

 

 

Reteta concurs -Participant: Elena M. Bogdan

Imagini ale preparatului

File de pangasius la cuptor File de pangasius la cuptor

Mod de preparare

Fileul de peste se spala si se usuca.
Se face o marinata din condimentele pentru peste, zeama de la 1/2 din lamaie si ulei de masline.
Se unge fileul pe ambele parti cu aceasta marinata si se lasa la rece 10-15 minute, timp in care se pregatesc legumele.
Ceapa se taie julien, rosiile felii, ardeiul in forma de bastonase, iar usturoiul se zdrobeste sau se lasa intreg (dupa preferinta).
Se unge tava cu ulei de masline se asaza fileul si se introduce in cuptorul bine incins citeva minute, atit cit sa-si schimbe culoarea pe ambele parti.
Apoi se adauga legumele si se lasa la rumenit. Cind e gata, se stinge focul, se stropeste cu vin, se presara mararul tocat, se decoreaza cu felii de lamaie si se acopera cu folie de aluminiu lasindu-se in cuptor cateva minute.
Pentru aceasta reteta va recomandam:

 
File de pangasius la cuptor : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro